Vesiset_logo1_avainlippu

Kohdekohtaiset yksilölliset ratkaisut

27 vuoden kokemus sadevedenpoistosta antaa meille valmiudet toteuttaa parvekevedenpoistojärjestelmät myös haastavampiin, rakenteiltaan normaalista poikkeaviin kohteisiin. Vesiset-parvekevedenpoistotuotteiden valmistajana tuotantomme taipuu asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin ja toistaiseksi vastaan ei ole tullut ratkaisematonta kohdetta. Tarvittaessa järjestelmän osat valmistetaan laserleikatuista osista hitsaamalla omalla tehtaallamme juuri kohteen vaatimusten mukaisesti. Vuosikymmenten aikana meille on kertynyt kokemusta noin sadasta yksilöllisesti ja kohteen erikoisvaatimusten mukaisesti räätälöidystä ratkaisusta.

Suomen Saneeraustalo Oy

Vuosaaren terassitalojen julkisivusaneerauksesta vastannut pääurakoitsija esitti tilaajan toiveen yhdistää terasseille kertyvän veden keräämisen runkoputkeen. Kohteen erikoisuutena oli rakennuksen pyramidimainen muoto, jossa joka toinen parveke oli syvemmällä. Tavoitteena oli saada toteutuskelpoinen ja toimiva ratkaisu ja lopputuloksesta tuli toimivuudeltaan ja ulkonäöltään erinomainen.

Toimitus sisälti parvekekaivojen, roskasihtien, yhdysosien ja runkoputkien asennuksen.

Consti Julkisivut Oy

Asunto-osakeyhtiön arkkitehti oli suunnitellut ja piirtänyt huomaamattoman parvekevedenpoistoratkaisun, ideana oli käyttää kantikasta runkoputkea. Ehdotimme kantikkaan mallin muuttamista pyöreäksi, sillä se antaa sivusiirroille enemmän pieniä mittapoikkeamia anteeksi. Onneksi arkkitehti ei ehdotusta hyväksynyt ja pysyi tiukasti alkuperäisessä suunnitelmassa, sillä lopputuloksesta tuli erinomainen – kantikas putki sopii ulkonäöllisesti hyvin yhteen muiden parvekkeen rakenteiden kanssa ja on varsin huomaamaton. Yrityksenä saimme tästä kohteesta erinomaista kokemusta tulevia erikoiskohteita varten.

Toimitus sisälsi parvekekaivot, yhdysosat, runkoputket sekä näiden asennukset.

Jatke Julkisivut Oy

Parvekelinjojen saneerauksen työselityksessä ohjeistettiin heittäjäputkien uusiminen ja yhdistäminen vesikatolta tulevaan 100 mm alastuloputkeen. Pääurakoitsija asensi toimittamamme mittatarkan +- 0,1 mm heittäjäputken vanhaan reikään. Valmistamamme y-haarat ja kulmat olivat yhteensopivia ja mittatarkkoja.

Toimitus sisälsi heittäjäputket, y-haarat, kulmat, 100 mm runkoputket vesikatolta sekä näiden asennuksen.

Jatke Julkisivut Oy

Julkisivusaneerauksen työselityksessä ohjeistettiin heittäjäputkien uusiminen ja yhdistäminen uuteen alastuloon ja määriteltiin, että heittäjäputken ja alastuloputken liitos tiivistetään elastisella massalla. Aikaisemmat kokemuksemme edellä mainitusta työtavasta eivät olleet positiivisia, joten ehdotimme vaihtoehtoista toimintatapaa. Ammattitaitoinen päätoteuttaja oli asian suhteen samalla linjalla kanssamme ja asensi toimittamamme heittäjäputken uuteen porattuun reikään. Valmistamamme y-haara 100 mm runkoputkessa oli oikeassa kulmassa heittäjäputken kanssa, ja näin ratkaisusta saatiin erinomaisesti toimiva ja siisti järjestelmä seuraavien vuosikymmenien ajaksi.

Toimitus sisälsi heittäjäputket, y-haarat, 100 mm runkoputket vesikatolta sekä näiden asennuksen.

Tuusulan kunta

Tässä kiinteistössä oli toteutusvaiheessa uskottu pelkän heittäjäputken riittävän pienen vesikaton sadevesien poistoon, mutta käytännössä ratkaisu ei lopulta toiminut. Koska kohteeseen ei rakennusaikana oltu huomioitu sadevesiviemäriä, oli tilaajan tahtona yhdistää heittäjät lähimpään alastuloputkeen. Mittatarkoilla 50 mm hitsatuilla kulmilla ja 50/100 mm y-haaroilla ratkaisusta saatiin toimiva ja tilaajan toiveet täyttävä.

Toimitus sisälsi kulmat, putket, y-haarat sekä näiden asennuksen. Kiinteistössä oli Kourusetin noin 2 vuotta aiemmin asentama sadevesijärjestelmä.

Lemminkäinen Talo Oy

Tässä uudiskohteessa oli kyseiseen ajankohtaan mennessä erikoisin näkemämme tapa hoitaa parvekevedenpoisto. Kahden parvekkeen välissä oli varastot, ja arkkitehti oli halunnut parvekeputket pois parvekkeilta. Runkoputki kulki varastossa ja parvekkeiden vesikaivot yhdistettiin tähän putkeen.

Kohde on malliesimerkki tilanteesta, jossa parvekevedenpoiston toteuttajan ottaminen mukaan jo suunnitteluvaiheeseen olisi taannut yksinkertaisemman, toimintavarmemman ja huomattavasti edullisemman ratkaisun.

Toimitus sisälsi 100 mm kaivot valulaipalla, 100/75 mm y-haarat, 75 mm kulmat ja putket, 100 mm runkoputket sekä näiden asennukset.

Tarjoamme myös muut parvekevedenpoiston ratkaisut:

Kouruset307

Vesiset Plus parvekkeen sisäpuolinen vedenpoisto

Vesiset Plus on kuristamaton ja supistamaton uuden aikakauden sisäpuolinen parvekevedenpoistojärjestelmä, joka ei jäädy.

28_48

Parvekkeen ulkopuolinen vedenpoisto

Parvekkeiden ulkopuolinen putkisto vapauttaa parvekkeelle tilaa ja vie veden äänet parvekkeiden ulkopuolelle. Tämä lisää asumismukavuutta.

Heittäjäputket

Ulosheittäjät sopivat kohteisiin, joissa poistettavan veden määrä on vähäinen. Mikäli vettä on paljon, on riskinä vesien roiskuminen kulkuväylille ja alemmille parvekkeille.

Aiheuttaako kohteesi parvekevedenpoisto haasteita?
Jätä meille viesti, niin katsotaan kuinka voimme auttaa!