Soita:  050 400 5073
kouruset youtube
aaa luottoluokitus

Kattosillalle

RakMK F2 RAKENNUKSEN KÄYTTÖTURVALLISUUS: Kattokulkutie varustetaan yli kaksikerroksisissa uusissa rakennuksissa enintään 500 mm:n korkeudelle sijoitetulla turvakiskolla tai 1100 mm korkealla avokaiteella, kun katon kaltevuus on 1:1,5 tai tätä jyrkempi.

Mikäli tätä loivemmalla katolla on ilmeinen, normaalia suurempi putoamisriski, voidaan riskialttiilla osalla edellyttää avokaiteen tai turvakiskon rakentamista.

Lisäksi kohdassa 5.3.5. mainitaan seuraavasti: Rakennus, jonka korkeus ylittää 9 metriä, tulee varustaa turvaköysien kiinnitysrakentein. Ohje määräyksille on seuraavanlainen. Suositeltavin turvaköyden kiinnitysrakenne on kattosiltaan asennettava turvakisko, jonka avulla köyden irrotuskerrat vähenevät. Kiinnitysrakenteena voidaan käyttää myös asianmukaisesti mitoitettuja kattokulkutien osia.

Kattosilta vaakakisko

Vaakaprofiili on kattosillan kylkeen asennettava kisko, johon asennetaan vaakavaunu mahdollistaen turvaköyden kiinnityksen, joka kulkee profiilissa mukana. Vaakaprofiilin käyttö edellyttää aina kattosillalle LUOKAN 2 mukaisen asennuksen.  Kohteisiin, joissa halutaan huomaamatonta ulkonäköä, sekä isoissa kohteissa, joissa on paljon huoltokohteita ja siirtymisiä, suosittelemme vaakaprofiilia. Vaakaprofiilia käyttäessä tarvitaan aina vaakavaunu, putoamissuojavaljaat sekä turvaköysi. Vaakaprofiili valmistetaan sinkitystä teräksestä tai sinkitystä ja pulverimaalatusta teräksestä. Vaakaprofiileja saa RUUKIN värikartan väreinä.
Vaakakiskon asennusohje (pdf)

Vaakakiskopaketti 3 m 120,00 €

Vaakakiskopaketti katolle. Vakkakiskoon voi kiinnittää vaunun jossa turvaköysi kulkee kätevästi. Paketti sisältää: - vaakakisko profiili 3 m 1 kpl - kiinteä vaunueste 1 kpl - avattava vaunueste 1 kpl...

Avattava vaunueste 21,50 €

Vaunueste vaakakiskoon.

Kiinteä vaunueste 12,50 €

Vaunueste vaakakiskoon.

Vaakavaunu 209,50 €

Vaunu vaakakiskoon. Turvallinen ratkaisu turvaköyden kiinnitykseen.

Vaakakiskoprofiili 3 m 80,50 €

Jatkoprofiili vaakakiskolle

Kattosilta köysikiinnike

Köysikiinnike on kattosillan kylkeen asennettava kiinnikelenkki, johon turvaköyden voi turvallisesti kiinnittää. Köysikiinnikkeiden käyttö edellyttää aina kattosillalle LUOKAN 2 mukaista asennusta. Köysikiinnike soveltuu käytettäväksi joka kohteessa huomaamattoman rakenteensa ansiosta. Se on myös hankintahinnaltaan edullisin. Köysikiinnikettä käytettäessä tarvitaan aina putoamissuojavaljaat sekä turvaköysi. Köysikiinnike valmistetaan aina ruostumattomasta teräksestä

Köysikiinnike RST 30,50 €

Köysikiinnike on turvallinen kiinnityspiste turvaköydelle.

Kattosiltan kaide

Turvakaide on kattosillan kylkeen asennettava kaide, mikä estää kattosillalta putoamisen. Käyttäessä turvakaidetta edellytetään aina kattosillalle LUOKAN 2 mukaista asennusta. Suosittelemme turvakaidetta kohteisiin, joissa ulkonäölle ei anneta rajoitteita. Turvakaiteella varustetussa kohteessa henkilöturva on aina taattu, koska kaiteen käyttö ei vaadi erillisiä lisälaitteita. Turvakaiteet valmistetaan sinkitystä teräksestä tai sinkitystä ja pulverimaalatusta teräksestä. Turvakaiteita saa RUUKIN värikartan väreinä. 

Turvakaidepaketti kattosillalle 3 m 99,50 €

Turvakaide kattosillalle lisäämään turvallista katolla liikkumista. Paketti sisältää: - pystytolppa 2 kpl - käsijohde 3 m 2 kpl - käsijohdelaippa 4 kpl - ristikkolaippa 2 kpl - päätystoppari 1 kpl - ...

Pystytolppa kattosillalle 34,50 €

Kattosillan pystyputki.

Putkiklemmari kattosillalle 6,50 €

Kattosillan putkiklemmari.

Päätystoppari kattosillalle 44,50 €

Kattosillan päätystoppari.

Turvakaiteen käsijohdelaippa 8,50 €

Laippa turvakaiteeseen.

Turvakaiteen käsijohdeputki 3 m 18,50 €

Käsijohdeputki turvakaiteeseen

Turvakaiteen ristikkolaippa 8,50 €

Ristikkolaippa turvakaiteeseen.