Soita:  050 400 5073
kouruset youtube
aaa luottoluokitus

Seinätikkaalle

RakMK F2 RAKENNUKSEN KÄYTTÖTURVALLISUUS: Kun talotikkaiden nousukorkeus ylittää 8 metriä, tikkaat varustetaan turvakiskolla tai selkäsuojuksella.

Turvavarusteet yhdessä PISKO -tikkaiden ja kattosiltojen kanssa takaavat turvallisen liikkumisen vaativissa huoltokohteissa, joissa henkilökohtaisten turvavarusteiden käyttäminen on välttämätöntä.

Seinätikkaan pystykisko

Turvakisko eli SF nousuprofiili on kiskoprofiili, joka asennetaan kiinteästi seinätikkaisiin. Profiiliin asennetaan pystyvaunu mahdollistaen turvaköyden kiinnityksen. Suosittelemme nousuprofiilin käyttöä kohteessa, jossa halutaan huomaamatonta rakennetta. Nousuprofiilin käyttö edellyttää aina pystyvaunun, putoamissuojavaljaat sekä turvaköyden. Turvakisko valmistetaan sinkitystä teräksestä tai sinkitystä ja pulverimaalatusta teräksestä.

Pystykiskon poistumiskaari eteen 250,00 €

Pystykiskon poistumiskaari johtaa turvallisesti katolle.

Pystykiskon poistumiskaari sivulle 250,00 €

Pystykiskon poistumiskaari johtaa turvallisesti katolle.

Pystykiskoprofiili 3 m 199,50 €

Pystykisko lisää turvallisuutta tikkaita kiivetessä.

Pystykiskon puolakiinnike 20,00 €

Puolakiinnike pystykiskon kiinnitykseen.

Pystykiskon jatkosmuhvi 14,50 €

Jatkomuhvi pystykiskon jatkamiseen.

Pystykiskon nousuvaunu 234,50 €

Nousuvaunu pystykiskoon estää henkilön putoamisen tikkailta.

Selkäsuojuksen vinotuki 14,50 €

Selkäsuojuksen vinorauta.

Seinätikkaan selkäkaari

Selkäsuojus on PISKO-tikasjärjestelmään kuuluva turvavaruste ja toimii vaihtoehtona nousukiskolle. Suosittelemme käyttöä kohteissa joissa ulkonäölle ei anneta rajoitteita. Selkäsuojus ei vaadi käyttäjältä erillisiä lisälaitteita. Mikäli selkäsuojuksella varustetun tikkaan kokonaiskorkeus on yli 10 m, tulee se varustaa lepotasolla (prEN 12437). Lepotasojen nousuetäisyydet toisistaan eivät saa olla yli 6 metriä. Esimerkiksi 18 metriä korkeassa selkäsuojuksella varustetussa nousutikkaassa tulee lepotasoja olla 6 m:n ja 12 m:n korkeudella. Selkäsuojus valmistetaan sinkitystä teräksestä tai sinkitystä ja pulverimaalatusta teräksestä. Selkäsuojan asennusohje (pdf)

Selkäsuojus seinätikkaalle 1,2 m 135,50 €

Selkäsuojus varmistaa kiipeävän henkilön turvallisuuden tikkailla. Paketti sisältää: - pystylista 1200 mm 7 kpl - vanne D750 2 kpl - vinotuki 2 kpl - kierretanko 3 kpl - korilaatta 4 kpl - ruuvit...

Selkäsuojuksen pystylista 1,2m 14,50 €

Selkäsuojuksen pystyrauta.

Selkäsuojuksen vanne D750 20,00 €

Selkäsuojuksen vannerauta.

Selkäsuojuksen kierretanko 10,00 €

Kierretanko selkäsuojukseen.