Valitse kieli  
Vesiset_logo1_avainlippu

Vesiset Plus on käänteentekevä järjestelmä parvekevedenpoistoon uudis- ja saneerauskohteissa

Vesiset Plus on uuden aikakauden parvekevedenpoistojärjestelmä uudis- ja saneerauskohteisiin, joka uniikilla toimintaperiaatteellaan säästää huomattavasti niin rakentajan kuin asukkaan kustannuksia. Järjestelmä on kehitetty vuosien kokemuksella ja tavoitteena on ollut hakea tinkimättömät ratkaisut havaittuihin parvekevedenpoiston ongelmiin. Vesiset Plus eroaa muista markkinoilla olevista parvekevedenpoistojärjestelmistä siten, että virtaussuunta on viemäreistä tutulla tavalla täysin kuristamaton.

Järjestelmän liitokset on tehty supistusten sijaan laajentamalla, joten putkiston sisähalkaisija on koko järjestelmän matkalta putkikoon suurimmassa sallimassa mitassa, myös kaivojen kohdalla. Kohmeinen vesi ei pääse jäätymään supistusten kohdalle ja näin ollen järjestelmä ei tarvitse saattolämmitystä lainkaan, joka säästää jopa puolet rakennusaikaisista kuluista ja jatkossa asukkaalle kertyy säästöä pois jäävistä lämmityskuluista. Myönnämme järjestelmälle 5 vuoden täystakuun.

Plus-järjestelmän vedenpoistokapasiteetti on putkikoosta riippuen 11 – 45 % parempi verrattuna perinteisiin järjestelmiin. Tämän vuoksi Vesiset Plus -järjestelmän valinta mahdollistaa myös pienemmän putkikoon käytön ja vastaavasti suuremmalla putkikoolla voidaan huoltaa entistä suurempia pintoja.

Järjestelmä täyttää kaikki palo-osastointivaatimukset ja se on hyväksytysti testattu VTT:n toimesta 22 eri putkikokonaisuudella.

Ei jäädy

Järjestelmä on toteutettu ilman veden virtausta estäviä supistuksia tai kuristuksia. Saattolämmityskaapeleita ei tarvita ja takaamme, että järjestelmä ei jäädy talvella.

Säästöä jopa 50 %

Saattolämmityskaapeleiden pois jättämisen myötä saavutetaan jopa 50 %:n säästö rakennusaikaisissa kustannuksissa.

.

5 vuoden täystakuu

Takuu kattaa materiaalin, asennustyön ja järjestelmän jäätymättömyyden.

VTT:n hyväksymä

Vesiset Plus -järjestelmä on testattu VTT:n toimesta 22 eri putkikokonaisuudella, joten se on todennäköisesti markkinoiden testatuin parvekevedenpoistojärjestelmä.

Vesiset Plus -järjestelmän valinta uudiskohteeseen alkaa Plus-kaivon valamisesta elementtitehtaalla ja saneerauskohteessa kaivot asennetaan parvekelaattaan työmaalla yleensä timanttiporattuun reikään.

Parvekevedenpoiston yhteydessä alalla on vallalla totuttu tapa puhua putkiston ulkomitasta. Muissa järjestelmissä esimerkiksi 75 mm ulkohalkaisijaltaan olevissa järjestelmissä todellinen sisämitta kuristuu n. 50 millimetriin palo-osastoinnin vuoksi. Vesiset Plus -järjestelmässä palo-osastointi on toteutettu täysin kuristamattomasti, jolloin virtauskapasiteetti todella on luvatun mukainen. Lisäksi järjestelmässä käytetään taivutettuja kulmia, sillä hitsatut kulmat aiheuttavat myös virtausvastusta.

Vesiset Plus on kaiken kattava järjestelmä, joka kattaa rakennuksen sadevedenpoiston katolta viemäriin asti.

Putkiston koko valitaan kohteen mukaisesti, alla suuntaa antava ohjeistus valintaan:

 • 50 mm (sisähalkaisija 47 mm, virtaus 103 L/min). Tämä järjestelmä on ulkonäöltään siro ja vedenpoistokapasiteetti on sopiva kohteisiin, joissa on seinälinjan sisäpuoliset parvekkeet ja vesikatolta poistettava vesi kulkee muuta reittiä.
 • 75 mm (sisähalkaisija 72 mm, virtaus 383 L/min) on yleisimmin käytetty putkikoko parvekevedenpoistoon. 75 mm on sopiva valinta kohteisiin, joissa seinälinjan ulkopuolella olevien parvekkeiden vesikaton vedet poistetaan samaa linjaa pitkin.
 • 100 mm (sisähalkaisija 96 mm, virtaus 445 L/min) on oikea valinta sellaisiin kerrostalokohteisiin, joissa on ulkonevat parvekelinjat ja harjakatto, jolloin parvekkeiden, parvekelinjojen katon sekä harjakaton vedet poistetaan samaa linjaa pitkin.
Näyttökuva 2020-1-30 kello 14.49.31

Parvekkeiden läpiviennit voivat vähäisyydestään huolimatta aiheuttaa riskin palon leviämiselle kerroksesta toiseen mikäli rakennuksen parvekkeella syttyy palo. Tämän takia parvekkeen kerrosten välisiltä läpivienneiltä kuten parvekeputkistoilta vaaditaan osastoivuutta palotilanteissa. Tuotteiden tiiveys- ja eristävyysvaatimusten täyttyminen voidaan todentaa esimerkiksi palokokeilla.

Vuoden 2018 alussa voimaan tulleiden rakentamismääräyskokoelman uudistusten myötä parvekeputkistoilta vaaditaan minimissään 15 minuutin tiiveyttä (E) lasitetuilla parvekkeilla. Lasittamattomia parvekkeita koskevat EI –vaatimukset täytyy varmistaa paikalliselta rakennusviranomaiselta.

Järjestelmä täyttää kaikki palo-osastointivaatimukset ja se on hyväksytysti testattu VTT:n toimesta 22 eri putkikokonaisuudella. Lue lisää testituloksista täältä.


  Jätä yhteystietosi,
  niin soitamme sinulle!

  Vesiset-tuotteet löytyvät ProdLib-palvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata rakennedetaljimme AutoCAD-, Archicad- ja Revit -ohjelmiin. ProdLibin käyttäjänä pääset tutustumaan tuotteisiimme ja lisäämään niitä suoraan projekteihisi.

  Läpivientikappaleet elementtisuunnittelijoille löytyvät Tekla Structures ja Warehouse -palveluista helmikuusta 2021 alkaen.

  Tarjoamme myös muut parvekevedenpoiston ratkaisut:

  Parvekkeen ulkopuoliset ratkaisut

  Parvekkeiden ulkopuolinen putkisto vapauttaa parvekkeelle tilaa ja vie veden äänet parvekkeiden ulkopuolelle. Tämä lisää asumismukavuutta.

  Heittäjäputket

  Ulosheittäjät sopivat kohteisiin, joissa poistettavan veden määrä on vähäinen. Mikäli vettä on paljon, on riskinä vesien roiskuminen kulkuväylille ja alemmille parvekkeille.

  IMG_1371

  Kohdekohtaiset yksilölliset ratkaisut

  Toteutamme myös yksilöllisesti räätälöidyt ratkaisut. Mikäli parvekevedenpoistojärjestelmää ei voida toteuttaa vakiotuotteilla, valmistamme tarvittavat osat mittatarkasti omalla tehtaallamme.

  Haluatko lisätietoja ratkaisuistamme?
  Jätä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä!