AAA -luottokelpoisuus

Uutta valikoimassa: lumiesteiden korottaminen 3-putkiseksi aurinkopaneelien yhteydessä

Uutta valikoimassa: lumiesteiden korottaminen 3-putkiseksi aurinkopaneelien yhteydessä

Uutta valikoimassa: lumiesteiden korottaminen 3-putkiseksi aurinkopaneelien yhteydessä

Viime vuosien aikana merkittävästi suosiotaan lisänneet aurinkopaneelit ovat aiheuttaneet yhteensovittamisongelmia kiinteistöjen kattoturvatuotteiden kanssa. Tämä koskee erityisesti kohteita, joihin aurinkopaneelit on asennettu jälkikäteen, eikä asiaa ole huomioitu rakennusvaiheessa kattoturvatuotteita suunnitellessa tai asennettaessa.

Useimmiten esiin nousevat ongelmat johtuvat siitä, että aurinkopaneelien pinta-alasta halutaan mahdollisimman suuri, ja tällöin käytännön toiminnan kannalta tärkeät huoltoreitit ja lumiesteiden vaatima tyhjä tila räystään ja paneelien välissä jää liian pieneksi. Käytännössä ongelmat korostuvat ensimmäisenä lumiesteissä, sillä liian lähellä aurinkopaneelia sijaitseva lumieste ei pidättele aurinkopaneelien päältä valuvaa lumimassaa, vaan lumi jatkaa matkaansa esteen päältä räystäälle ja maahan.

Kotimaisia määräyksiä tai ohjeistuksia kattoturvan ja aurinkopaneelien yhteensovittamisesta ei ole vielä laadittu, mutta ruotsalainen Taksäkerhetskommittén (2019) on ohjeistanut, että enintään 15 astetta jyrkällä katolla 150 mm korkean lumiesteen tulee olla vähintään 800 mm etäisyydellä aurinkopaneelin reunasta, ja vastaavasti yli 15 astetta jyrkällä katolla vastaavan lumiesteen tulee olla vähintään 1000 mm etäisyydellä paneelin reunasta.

Mikäli mitoituksessa noudatetaan edellä mainittuja periaatteita, toimii rakennuksessa lähtökohtaisesti perinteiset 2-putkiset lumiesteet, joiden korkeus katteen pinnasta on katemateriaalista ja valmistajasta riippuen noin 140–145 mm.

Parin viime vuoden aikana tietoomme on tullut kohteita, joissa paneelit on asennettu liian lähelle räystästä, ja tällöin ainoaksi vaihtoehdoksi jää vanhan lumiesteen vaihtaminen korkeampaan malliin. Erityisesti profiilipeltikatoilla ja muilla katoilla, joissa lumiesteen kiinnitys on tehty katteen läpi ruuvaamalla, heikentää uudelleen tehty asennus katon vedenpitävyyttä.

Olemme tuoneet markkinoille tuotteen, jolla tilannetta on mahdollista korjata merkittävästi. Lumiesteen korotuskappaleella kaksiputkinen lumieste on korotettavissa kolmiputkiseksi, tarkoittaen että ylimmän lumiesteputken etäisyys katteesta on 207–217 mm riippuen käytettävästä kiinnikemallista. Lumiesteiden korotuskappaleen etuna on tuotteen helppo jälkiasennettavuus jo olemassa oleviin Kouruset-lumiesteisiin, jotka on hankittu vuoden 2000 jälkeen.

Uudisrakentajan tai katon saneeraajan kannattaa huomioida tämä asia lumiesteitä hankkiessa, vaikka aurinkopaneelien hankinta ei olisikaan tällä hetkellä ajankohtaista. Käytettäessä Kouruset-lumiesteitä varataan mahdollisuus lumiesteiden myöhempään korottamiseen ilman työlästä koko esteen uudelleenasennusta, tarkoittaen että myös kustannukset jäävät murto-osaan korotuskappaletta käytettäessä.

Lumiesteen korotuskappaleeseen voit tutustua tarkemmin verkkokauppamme puolella:

https://www.kouruset.fi/tuote/lumiesteen-korotuskappale/

Ostoskorisi

Toimitustapa

Vahvista valinta
Toimitus kotiovelle 1-5 arkipäivää

Tilauksesi toimitetaan kotiovellesi viiden arkipäivän kuluessa tehdystä tilauksesta. Kuljetusyhtiö on sinuun yhteydessä puhelimitse tarkemman toimitusajankohdan sopimiseksi. Voit myös antaa kuljetusyhtiölle luvan toimittaa tavarat pihaan ilman kuittausta, jolloin sinun ei tarvitse olla paikalla vastaanottamassa lähetystä.

Pikatoimitus

Arkipäivisin kello 14 mennessä tehty tilaus toimitetaan pikatoimituksella kotiovellesi samana iltana kello 17–21 välillä. Kuljettaja on sinuun yhteydessä noin 30 minuuttia ennen suunniteltua toimitusta. Mikäli tilaat pikatoimituksella kello 14 jälkeen, viikonloppuna tai muuna pyhäpäivänä, toimitetaan tilaamasi tuotteet seuraavana arkipäivänä kello 17–21 välillä. Pikatoimitus on saatavilla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. Toimitusosoitteeseen on oltava katkeamaton maantieyhteys.

Nouto varastolta

Voit noutaa tilaamasi tuotteet varastoltamme Tuusulasta, osoitteesta Jusslansuu 5. Kun tilauksesi on kerätty valmiiksi, saat vahvistusviestin sähköpostitse. Noutovarastomme on avoinna arkisin kello 8:30 – 16:30.