Valitse kieli  
Vesiset_logo1_avainlippu

Parvekkeen ulkopuolinen järjestelmä

Parvekkeen ulkopuolella kulkeva vedenpoistoputki ei vie parvekkeelta tilaa eikä haittaa valokatkaisimien tai parvekelasien käyttöä. Ulkopuolista järjestelmää (UP) suositellaan käytettäväksi varsinkin harjakattoisissa kerrostalokohteissa, joissa on tarve tuoda vesikaton ja parvekkeiden vedet alas samaa putkea käyttäen. Lisäksi ulkopuolinen putkisto vie veden virtausäänet kauemmas asuintiloista ja näin parantaa asumismukavuutta.

Ulkopuolisessa järjestelmässä käytetään parvekkeilla 60 mm RST-putkesta valmistettua parvekekaivoa. Kaivon suuaukko sijoitetaan vesiuran tai kaivon syvennyksen pohjalle ja kaivon poistoaukko tulee parvekelaatan kylkeen tai päätyyn. Ulkopuolisen (UP) kaivon poistoaukossa on niittimutteri, johon vedenpoistoputkistoa kannattelevan haaramuhvin suuaukon sisällä oleva kierretanko ruuvataan. Kierretangon ansiosta ulkopuolisen putkiston etäisyyttä laatasta voidaan säätää portaattomasti. Putkiston etäisyys laatasta voi olla 50 – 180 mm.

Putkiston etäisyyden säätö mahdollistaa parvekkeen ympärille asennettavien näkösuojien tai vastaavien rakenteiden helpon asennettavuuden. Ulkopuolisessa järjestelmässä käytetään alastuloputkina samoja 75 mm ja 100 mm alumiini- tai RST-putkia, joita käytetään muissakin Vesiset-järjestelmissä.

Ulkopuolinen järjestelmä ei tarvitse välikerroksiin seinäkiinnikkeitä, sillä järjestelmä on suunniteltu kantamaan putkisto itsenäisesti. Seinäkiinnike tarvitaan vain putkistoon asennettavan mutkasarjan, ulosheittäjän tai puhdistusputken yhteydessä.

Putkiston sijoittaminen parvekkeiden ulkopuolelle vähentää oleellisesti myös jäätymisen riskiä. Putkisto on koko matkaltaan ulkoilmassa, joten siinä ei pääse syntymään suuria lämpötilaeroja kuten sisäpuolisessa putkistossa, joka usein sijoitetaan lasitetuille parvekkeille.

Parvekkeen ulkopuolinen vedenpoistojärjestelmä on rakenteensa ansiosta paloturvallinen toteutustapa, sillä putkistossa ei ole kerrosten välissä parvekelaatassa suoraa reikää, josta palo pääsisi leviämään ylemmälle parvekkeelle.

Tarjoamme myös muut parvekevedenpoiston ratkaisut:

Kouruset307

Vesiset Plus parvekkeen sisäpuolinen vedenpoisto

Vesiset Plus on kuristamaton ja supistamaton uuden aikakauden sisäpuolinen parvekevedenpoistojärjestelmä, joka ei jäädy.

Heittäjäputket

Ulosheittäjät sopivat kohteisiin, joissa poistettavan veden määrä on vähäinen. Mikäli vettä on paljon, on riskinä vesien roiskuminen kulkuväylille ja alemmille parvekkeille.

IMG_1371

Kohdekohtaiset yksilölliset ratkaisut

Toteutamme myös yksilöllisesti räätälöidyt ratkaisut. Mikäli parvekevedenpoistojärjestelmää ei voida toteuttaa vakiotuotteilla, valmistamme tarvittavat osat mittatarkasti omalla tehtaallamme.

Haluatko lisätietoja ratkaisuistamme? Jätä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä!