Suomi  |   Viro  
AAA -luottokelpoisuus
Vesiset UP ulkopuolinen järjestelmä antaa lisätilaa parvekkeelle

Parvekkeen ulkopuolinen järjestelmä toteuttaa samaa tehtävää kuin sisäpuolinenkin, mutta putkisto kulkee parvekelinjan ulkopuolella. Parvekkeiden ulkopuolinen putkisto vapauttaa parvekkeelle tilaa ja vie veden virtausäänet parvekkeiden ulkopuolelle. Tämä lisää asumismukavuutta. 

Ulkopuolisessa järjestelmässä käytetään parvekkeilla 60 mm RST-putkesta valmistettua parvekekaivoa. Kaivon suuaukko sijoitetaan vesiuran loiskekuppiin ja kaivon poistoaukko parvekelaatan kylkeen. Ulkopuolisen (UP) kaivon poistoaukossa on kierteistys, johon vedenpoistoputkistoa kannattelevan haaramuhvin suuaukon sisällä oleva kierretanko ruuvataan. Kierretangon ansiosta ulkopuolisen putkiston etäisyyttä laatasta voidaan säätää portaattomasti. Putkiston etäisyys laatasta voi olla 50–180 mm.

Putkiston etäisyyden säätö mahdollistaa parvekkeen ympärille asennettavien kaiteiden tai vastaavien rakenteiden helpon asennettavuuden. Ulkopuolisessa järjestelmässä käytetään alastuloputkina samoja 75 mm ja 100 mm alumiini- tai RST-putkia, joita käytetään muissakin Vesiset-järjestelmissä. 

Valitse UP-järjestelmän alastuloputken koko kohteen vaatimusten mukaisesti: 

75 mm (sisähalkaisija 72 mm, virtaus 383 L/min) on yleisimmin käytetty putkikoko parvekevedenpoistoon. Tämä on sopiva valinta kohteisiin, joissa seinälinjan ulkopuolella olevien parvekkeiden vesikaton vedet poistetaan samaa linjaa pitkin.  

100 mm (sisähalkaisija 97 mm, virtaus 445 L/min) on oikea valinta sellaisiin kerrostalokohteisiin, joissa on ulkonevat parvekelinjat ja harjakatto, jolloin parvekkeiden, parvekelinjojen katon sekä harjakaton veden poistetaan samaa linjaa pitkin.

Ulkopuolinen järjestelmä ei tarvitse välikerroksiin seinäkiinnikkeitä, sillä järjestelmä on suunniteltu kantamaan putkisto itsenäisesti. Seinäkiinnike tarvitaan vain putkistoon asennettavan mutkasarjan, ulosheittäjän tai puhdistusputken yhteydessä. Parvekkeen ulkopuolinen vedenpoistojärjestelmä on rakenteensa ansiosta paloturvallinen toteutustapa, sillä putkistolinja kulkee osastoivan rakenteen ulkopuolella.

Vesiset-tuotteet löytyvät ProdLibpalvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata rakennedetaljimme AutoCAD-, Archicad- ja Revit -ohjelmiin.

TUTUSTU

Vesiset-tuotteisiin liittyvät läpivientikappaleet, kuten kaivot, ovat ladattavissa elementtipiirroksiin Tekla Structures ja Warehouse -palveluista.

TUTUSTU