Suomi  |   Viro  
AAA -luottokelpoisuus
Vesiset Plus - jäätymätön järjestelmä
parvekkeen sisäpuoliseen vedenpoistoon

Kaiken kattava järjestelmä uudis- ja saneerauskohteisiin. Plus-järjestelmästä löytyy viimeistellyt ratkaisut katolle, käännetylle katolle, kerroksiin ja putkiston liittämiseen sadevesiviemäriin. Järjestelmä on kehitetty vuosikymmenien kokemuksella ja kaikkiin havaittuihin ongelmiin on haettu tinkimätön ratkaisu.

Ei jäädy -ikoni

Ei jäädy

Järjestelmä on toteutettu ilman veden virtausta estäviä supistuksia tai kuristuksia. Saattolämmityskaapeleita ei tarvita ja takaamme, että järjestelmä ei jäädy talvella.

Säästä jopa 50% -ikoni

Säästä jopa 50 %

Saattolämmityskaapeleiden pois jättämisen myötä saavutetaan jopa 50 %:n säästö rakennusaikaisissa kustannuksissa.

Täystakuu 5v -ikoni

Täystakuu 5v.

Takuu kattaa materiaalin, asennustyön ja järjestelmän jäätymättömyyden.

VTT:n hyväksymä -ikoni

VTT:n hyväksymä

Vesiset Plus -järjestelmä on testattu VTT:n toimesta 22 eri putkikokonaisuudella, joten se on todennäköisesti markkinoiden testatuin parvekevedenpoistojärjestelmä.

Perinteisissä järjestelmissä käytetään putkiston sisähalkaisijaa pienentävää liitostapaa, joka on totuttu tapa parvekevedenpoistojärjestelmissä. Sen sijaan Plus-järjestelmän sisähalkaisija on koko matkalta putkikoon sallimassa suurimmassa mitassa, koska putkiliitokset ja kaivot on tehty laajennustekniikalla. 

Plus-järjestelmän vedenpoistokapasiteetti on putkikoosta riippuen 11-45 % parempi verrattuna perinteiseen järjestelmään. Plus-järjestelmässä veden virtauksen kasvu mahdollistaa pienemmän putkikoon käytön, sekä vastaavasti suuremmalla putkikoolla voidaan huoltaa entistä suurempia pintoja. Perinteisissä järjestelmissä supistukset saattoivat pahimmillaan aiheuttaa tukosta ja jäänmuodostusta sekä äänihaittoja asukkaalle. 

Valitse putkiston koko kohteen vaatimusten mukaisesti: 

50 mm (sisähalkaisija 47 mm, virtaus 103 L/min). Tämä järjestelmä on ulkonäöltään siro ja vedenpoistokapasiteetti on sopiva kohteisiin, joissa on seinälinjan sisäpuoliset parvekkeet ja vesikatolta poistettava vesi kulkee muuta reittiä. 

75 mm (sisähalkaisija 72 mm, virtaus 383 L/min) on yleisimmin käytetty putkikoko parvekevedenpoistoon. Tämä on sopiva valinta kohteisiin, joissa seinälinjan ulkopuolella olevien parvekkeiden vesikaton vedet poistetaan samaa linjaa pitkin. 

100 mm (sisähalkaisija 97 mm, virtaus 445 L/min) on oikea valinta sellaisiin kerrostalokohteisiin, joissa on ulkonevat parvekelinjat ja harjakatto, jolloin parvekkeiden, parvekelinjojen katon sekä harjakaton vedet poistetaan samaa linjaa pitkin. 

Palo-osastointi

Alumiiniputkisto
Alumiiniputkisto
RST-putkisto
RST-putkisto

Vesiset-parvekevedenpoisto täyttää kaikki ympäristöministeriön vaatimukset parvekkeiden palo-osastoinnista. Tuotteet on testattu hyväksytysti 22 erilaisella kokonaisuudella VTT:n toimesta. 

Alumiinista valmistetuille parvekkeen sisäpuolisille putkille käytetään kaivoon asetettavaa muhvia, jonka ympärillä on lämmön vaikutuksesta turpoavaa palokatkonauhaa. Grafiittipohjainen palokatkonauha turpoaa palon aikana kooltaan noin 20-30 kertaiseksi. Paisuessaan palokatkonauha muodostaa parvekekaivon sisälle paloa eristävän ja tiivistävän tulpan. Palokatkomuhvi on vaihdettavissa uuteen tilanteen vaatiessa. 

Alumiiniputkiston palomuhveissa palokatonauha on sijoitettu veden kulkureitin ulkopuolelle. Näin palokatko ei pienennä putkiston virtauskapasiteettia. Putkiston ulkopuolisella sijoittelulla palokatko ei myöskään muodosta jäätymisriskiä kohottavaa tasannetta putkiston seinämään. 

RST-putkistot eivät tarvitse palokatkoja, sillä ruostumattomasta teräksestä valmistetut putket eivät sula kovassakaan kuumuudessa.

 

Lue lisää testituloksista täältä.

Vesiset-tuotteet löytyvät ProdLibpalvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata rakennedetaljimme AutoCAD-, Archicad- ja Revit -ohjelmiin.

TUTUSTU

Vesiset-tuotteisiin liittyvät läpivientikappaleet, kuten kaivot, ovat ladattavissa elementtipiirroksiin Tekla Structures ja Warehouse -palveluista.

TUTUSTU