Kotimainen innovaatio kerrostalokohteisiin – puhdistusputki sadevesijärjestelmiin

Kotimainen innovaatio kerrostalokohteisiin – puhdistusputki sadevesijärjestelmiin

Kotimainen innovaatio kerrostalokohteisiin – puhdistusputki sadevesijärjestelmiin

Kerrostalojen sisäpuolisessa parvekevedenpoistossa on perinteisesti totuttu käyttämään ulosheittäjää ja rännikaivoa pohjakerroksessa. Tällainen järjestelmä vie paljon tilaa alimman kerroksen asukkaan parvekkeelta tai terassilta, ja lisäksi ulosheittäjä ja rännikaivo aiheuttaa aina veden roiskumista sateella, jolloin osa parvekkeesta kastuu. Koska parvekkeet ja terassit toimivat nykyisin ikään kuin olohuoneen jatkeina, ei tämä ole optimaalinen ratkaisu asukkaan kannalta.

Kouruset Oy on kehittänyt ratkaisun tähän ongelmaan. Puhdistusputki on tuote, jolla alastulo liitetään kaivon sijaan suoraan viemäriin. Ratkaisu vie vain vähän tilaa alimmalta parvekkeelta tai terassilta ja se estää veden roiskumisen ympäriinsä sekä vaimentaa veden lotinaa.

Kun puhdistusputken alaosa nostetaan ylös, koko viemäri on nähtävissä hyvän rakennustavan mukaisesti. Tämä helpottaa erityisesti kiinteistöhuoltomiesten työtä, sillä huoltotyöt nopeutuvat merkittävästi ja esimerkiksi lämmityskaapelin toiminta on helppo tarkistaa puhdistusputken kautta.

Puhdistusputken valinta rännikaivon sijaan helpottaa myös rakentajan työtä. Rännikaivon sijoittaminen voi joskus osoittautua haastavaksi, sillä aina ei ole tiedossa kuinka kaukana putki on seinästä tai millainen ulosheittäjä ränniin tulee. Sen sijaan suoran puhdistusputken kohdistaminen on erittäin helppoa. Puhdistusputken valinta rännikaivon ja ulosheittäjän sijaan ei aiheuta lisäkustannuksia, joten samaan hintaan on tarjolla huomattavasti parempi lopputulos kaikkien osapuolten kannalta.

Puhdistusputki on Kouruset Oy:n kehittämä mallisuojattu tuote, joka sopii yhteen Vesiset-parvekevedenpoistojärjestelmien kanssa. Puhdistusputkea on saatavilla 75 mm ja 100 mm järjestelmiin. Alla olevalla videolla kiinteistöhuoltomies Kaj Loman kertoo puhdistusputken eduista huoltomiehen näkökulmasta.

Lisätietoja puhdistusputkesta ja Vesiset-parvekevedenpoistosta: 

Marko Lähdesmäki, puh. 0500 668 908, marko.lahdesmaki@kouruset.fi