AAA -luottokelpoisuus

Sadevesijärjestelmät

Toimiva sadevesijärjestelmä pitää talon rakenteet kuivana ohjaamalla sade- ja lumien sulamisvedet hallitusti pois katolta ja kulkuväyliltä. Sadevesijärjestelmä koostuu katolta veden keräävistä vesikouruista ja alastuloista (syöksytorvista), joilla kouruihin kerätty vesi kuljetetaan alas sadevesikaivoon. Pinnoitetusta teräksestä valmistettu sadevesijärjestelmä on erittäin korkealaatuinen ja se kestää vuosikymmenien ajan Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Voit tutustua ympäristöministeriön asetukseen rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta täällä.

sadevesijärjestelmä

Pyöreä sadevesijärjestelmä

Puolipyöreät vesikourut / rännit ovat nykyään asiakkaidemme suosikki, sillä sulavalinjainen muotoilu sopii rakennuksen kuin rakennuksen julkisivuun.

Saatavilla olevat vesikourukoot:

– 125 mm (P125) varastotuote

– 150 mm (P150) varastotuote

Saatavilla olevat pyöreät syöksyputkikoot:

– 100 mm (P100) varastotuote

– 120 mm (P120) varastotuote

Kantikas sadevesijärjestelmä

Kantikkaat räystäskourut antavat rakennukselle perinteikkään ilmeen. Kantikasta vesikourua on saatavilla vain yhdessä koossa.

Saatavilla olevat kantikkaat vesikourut:

– 125 mm (K125) varastotuote

Saatavilla olevat syöksyputkikoot:

– 75 x 100 mm (K100) varastotuote

Sadevesijärjestelmän mitoitus sekä vinkkejä hankintaan

Olemme koonneet ohjeet ja parhaat vinkkimme pienrakentajalle sadevesijärjestelmän mitoitukseen ja hankintaan. Löydät oppaan täältä.

Sadevesijärjestelmien materiaali

Sadevesijärjestelmät valmistetaan molemmin puolin pinnoitetusta GreenCoat RWS Puralista. Pural-pinnoitteen etuja ovat erinomainen korroosionkestävyys, hyvä taivutettavuus, hyvä ulkonäön kestävyys, likaa hylkivyys ja helppo puhtaanapito. Sadevesijärjestelmien teräksen ainevahvuus on pyöreässä järjestelmässä 0,6 mm ja kantikkaassa järjestelmässä 0,5 mm.

Asennus

Voit tilata sadevesijärjestelmät asennettuna Kourusetilta lähes koko Uudellamaalla sekä Lahden ja Hämeenlinnan kaupunkialueilla. Katso Kourubotti-palvelun kautta mitä sadevesijärjestelmän asennus maksaisi juuri sinun taloosi.

Siirry Kourubottiin >>

Toimitus

Voit tilata sadevesijärjestelmät kätevästi asennusvalmiina paketteina verkkokauppamme kautta. Verkkokaupasta myytävien vesikourujen standardipituudet ovat 3 ja 5 metriä, ja niiden yhdistely onnistuu limittämällä tai liitospalaa käyttämällä. Toimitusaika on nopea, vain 1-5 arkipäivää vastaanotetusta tilauksesta. Toimituksen hinta on tilauksen koosta riippumatta 39,00 euroa kattaen koko Suomen.

Värit

Yleisimmät RR-värisävyt ovat saatavilla suoraan varastostamme. Mikäli tarvitset erikoissävyä, esim. RAL, otathan yhteyttä myyntiimme.

Takuu

Myönnämme kuluttaja-asiakkaille toimitetuille Kouruset-sadevesijärjestelmille 50 vuoden teknisen takuun.

Ammattirakennusliikkeille asennus- ja tuotetakuu määräytyy kulloinkin voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.

Sadevesijärjestelmien usein kysytyt kysymykset

Millaiset rännit sopivat juuri minun talooni?

Sadevesijärjestelmää hankittaessa on tärkeää mitoittaa se oikein. 125 mm leveä vesikouru on pääsääntöisesti sopiva ratkaisu rakennukseen kuin rakennukseen. Leveämpää 150 mm vesikourua suosittelemme kone- ja lukkosaumakatoille, sekä kohteisiin joissa on poikkeuksellisen suuri kattoylitys. Syöksytorvien osalta kantikas 75*100 mm tai pyöreä 100 mm ovat sopivia valintoja rivitaloihin, omakotitaloihin ja muihin pientaloihin. Suurempaa 120 mm pyöreää syöksyä suosittelemme kohteisiin, joissa on yhden lappeen pinta-ala on yli 150 m2. Alastulojen määrälle hyvä nyrkkisääntö on 1 syöksy 10 kourumetriä kohden. Vesikourujen mallilla (kantikas tai pyöreä) ei ole käytännön toimivuuden kannalta eroa, vaan se on pikemminkin ulkonäkökysymys. Sadevesijärjestelmän väri valitaan yleensä katteen tai julkisivun tehostevärien mukaan.

Miksi rakennus tarvitsee toimivan sadevesijärjestelmän?

Toimiva sadevesijärjestelmä varmistaa sade- sekä lumien sulamisveden poiston rakennuksen katolta hallitusti pitäen talon rakenteet kuivana. Lisäksi hyvin huolletut vesikourut ja syöksyt antavat rakennukselle viimeistellyn ilmeen.

Kannattaako rännit ja syöksyt tilata asennettuna vai asentaa itse?

Rännit ja syöksyt voi tilata asennettuna alan ammattilaiselta, jolloin tilaajan tehtäviksi jäävät vain laskun maksaminen ja upouudesta sadevesijärjestelmästä nauttiminen. Kyseisten tuotteiden asentaminen ei kuitenkaan ole mitään salatiedettä, kuten moni pientaloasuja tuntuu ajattelevan. Sadevesijärjestelmien hankintaoppaamme antaa tarvittavat valmiudet siihen, että sadevesijärjestelmän asentaminen onnistuu keneltä tahansa, kunhan vain tarttuu toimeen. Verkkokauppamme tuotevalikoimasta löydät kaiken asennuksessa tarvittavan, ja mikä parasta, itse asentamalla projektin kustannukset rajautuvat ainoastaan materiaalin hintaan. Halutessasi voit tilata sadevesijärjestelmän asennettuna lähes koko Uudellamaalla sekä Hämeenlinnan ja Lahden kaupunkialueilla Kourubotti™-palvelusta.

Mikä materiaali toimii parhaiten sadevesijärjestelmässä?

Teräksestä valmistettu sadevesijärjestelmä on kestävämpi ja hiljaisempi kuin alumiinista valmistetut vesikourut ja syöksytorvet. Toimittamamme sadevesijärjestelmien materiaalina käytetään GreenCoat RWS Puralilla pinnoitettua teräspeltiä, joka on korroosionkestoltaan erinomainen ja likaa hylkivänä se on helppo puhdistaa. Materiaalilla on parhaat mahdolliset luokitukset UV-kestävyydestä (Ruv4) sekä korroosionkestosta (RC5).

Tutustu asennusvalmiisiin vesikourupaketteihin verkkokaupassamme:

Pyöreä sadevesijärjestelmä

Kantikas sadevesijärjestelmä

Ostoskorisi

Toimitustapa

Vahvista valinta
Toimitus kohteeseen 1-5 arkipäivää

Tilauksesi toimitetaan kohteeseen viiden arkipäivän kuluessa tehdystä tilauksesta. Kuljetusyhtiö on sinuun yhteydessä puhelimitse tarkemman toimitusajankohdan sopimiseksi. Voit myös antaa kuljetusyhtiölle luvan toimittaa tavarat pihaan ilman kuittausta, jolloin sinun ei tarvitse olla paikalla vastaanottamassa lähetystä.

Pikatoimitus

Arkipäivisin kello 14 mennessä tehty tilaus toimitetaan pikatoimituksella kotiovellesi samana iltana kello 17–21 välillä. Kuljettaja on sinuun yhteydessä noin 30 minuuttia ennen suunniteltua toimitusta. Mikäli tilaat pikatoimituksella kello 14 jälkeen, viikonloppuna tai muuna pyhäpäivänä, toimitetaan tilaamasi tuotteet seuraavana arkipäivänä kello 17–21 välillä. Pikatoimitus on saatavilla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. Toimitusosoitteeseen on oltava katkeamaton maantieyhteys.

Nouto varastolta

Voit noutaa tilaamasi tuotteet varastoltamme Tuusulasta, osoitteesta Jusslansuu 5. Kun tilauksesi on kerätty valmiiksi, saat vahvistusviestin sähköpostitse. Noutovarastomme on avoinna arkisin kello 8:30 – 16:30.