AAA -luottokelpoisuus

Kouruset Oy asentaa sadevesi- ja parvekevedenpoistojärjestelmät sekä kattoturvatuotteet ammattikohteissa 30 vuoden kokemuksella

Miksi Kouruset?
Saat käyttöösi 30 vuoden mittaisen kokemuksen sadevesijärjestelmistä,
parvekevedenpoistosta sekä kattoturvatuotteista
Etsimme sinulle parhaat ja toimivimmat ratkaisut kohteeseesi
Teemme sen minkä lupaamme – huolehdi vain, että kohde on asennusvalmis!
Selkeä, yksinkertainen ja läpinäkyvä hinnoittelumalli
Käytämme aina omia henkilönostimia ja työkaluja
Markkinoiden edistyksellisin parvekevedenpoistojärjestelmä Vesiset Plus

  Kouruset yrityksenä

  Mitä teemme?

  Kouruset Oy on sadevesijärjestelmiin, parvekevedenpoistoon, kattoturvatuotteisiin ja hätäpoistumisteihin erikoistunut perheyritys. Vuositasolla asennamme tuotteitamme noin 300-350 työmaalla. Toimimme pääkaupunkiseudulla ja sen läheisyydessä. Asiakkainamme on lähinnä suuria ja keskisuuria ammattirakentajia.

  Historia

  Marko Lähdesmäki perusti Kouruset Oy:n vuonna 1993. Yrittäjyys kiinnosti häntä jo yläasteiässä, ja toimittuaan ensin kiertävänä sadevesijärjestelmien myyjänä oli oman sadevesijärjestelmiin ja kattoturvatuotteisiin keskittyvän yrityksen perustaminen luonteva valinta.

  Vuonna 2001 toiminta oli kehittynyt siihen pisteeseen, että syntyi tarve varsinaiselle toimistolle sekä varastohallille. Toimipaikka perustettiin Tuusulaan Jusslan teollisuusalueelle, ja myöhemmin toiminnan kasvettua edelleen on tiloja laajennettu tarpeen mukaan.

  Läpi yrityksen historian toimintamme on perustunut pitkiin asiakassuhteisiin, joista pisimmät ovat kestäneet Kourusetin perustamisesta tähän päivään saakka.

  Ammattitaito

  Myyjämme noudattavat työskennellessään tiukkaa prosessia, joka pohjautuu asiakkaasta välittämiseen. Tämä näkyy siinä, että asiat tehdään asiakkaalle niin helpoksi kuin mahdollista.

  Sadevesijärjestelmien ja kattoturvan asentamista ei opita koulun penkillä eikä oppikirjoista. Asentajiemme työtä ohjaa RT-kortin asettamat määräykset ja tuotteiden valmistajien määrittämät asennusohjeet, mutta viime kädessä ammattitaitomme pohjautuu työn kautta kertyneeseen kokemukseen lähes 4000 työmaalta.

  Parvekevedenpoistossa käytämme itse kehittämiämme Vesiset-tuotteita. Asennamme niitä valmistajan tietotaidolla ja näin ollen olemme luonnollinen valinta kumppaniksi tällä osa-alueella.

  Kouruset Oy:llä ei ole nimettyä reklamaatiokäsittelijää, vaan ongelmatilanteissa jokainen myyjä selvittää tapauksensa itsenäisesti, ja näin osaa tarvittaessa muuttaa toimintatapojaan – näin säilytämme kontrollin päivittäisessä tekemisessä ja otamme opiksi virheistämme kerralla.

  Kalusto

  Käytämme työmailla aina omia nostureita ja työkaluja, joten tilaajan tarvitsee huolehtia ainoastaan, että kohde on asennusvalmis ja ympäristössä on tilaa henkilönostimelle. Turvallisen ja tehokkaan työskentelyn edellytyksenä on, että nostinmallit ovat asentajille tuttuja ja niitä osataan käyttää oikein. Asentajamme ovat saaneet käyttökoulutuksen kaikille käyttämillemme DINO-henkilönostimille.

  Miksi olemme oikea valinta kumppaniksi?

  Toimintatapamme

  Lähtökohtana toiminnassamme on, että asiat on saatava kerralla ”maaliin”. Tämä koskee niin tarjouslaskentaa kuin asennusta. Pyydettyäsi tarjouksen meiltä myyjämme kartoittaa kohteen aina paikan päällä, jotta tarjous saadaan laadittua oikeilla tuotevalinnoilla ja määrillä.

  Tarjouksen hyväksymisen jälkeen voit rentoutua – asiakaslupauksemme mukaisesti sinun tarvitsee huolehtia vain, että kohde on asennusvalmis. Me hoidamme loput!

  Hinnoittelu

  Meillä Kourusetilla tavoitteenamme ei ole mahdollisimman suuri kauppasumma, vaan päinvastoin, pyrimme tuomaan asiakkaalle kustannussäästöjä. Etsimme asiakkaallemme aina kustannustehokkaimman ratkaisun siten, että se toimii 100 %:n varmuudella. Näin toimimalla molemmat osapuolet voittavat – asiakas säästää rahaa ja meille se mahdollistaa pitkien ja luottamuksellisten asiakassuhteiden syntymisen.

  Hinnoittelumme ammattirakentajille pohjautuu tuotteiden metrihintoihin asennettuna. Metrihinta sisältää kaikki tarvittavat osat (esimerkiksi tikkaan metrihinta sisältää seinäjalat, yläkaaret ja muun tarvittavan). Metrihinnoittelu on selkeä ja läpinäkyvä malli, joten asiakkaan on helppo käydä läpi annettu tarjous tai tarkistaa lasku. Uskomme tämän olevan ehdottomasti selkein tapa hinnoitella, joten rohkaisemme asiakkaitamme pyytämään tarjoukset samassa muodossa myös muilta alan toimittajilta vertailun helpottamiseksi.

  Kartoitamme kohteen ja teemme pohjatyöt tarjousta varten niin hyvin, että annettu tarjous todellakin pitää paikkansa – lisä- tai piilokuluja ei pääse syntymään. Näin ollen uskallamme väittää, että olemme aina hintakilpailukykyinen kumppani.

   

  Tuotteet

  Parvekevedenpoisto

  Parvekevedenpoistossa käytämme omaa Vesiset-tuotemerkkiämme. Asennamme perinteisiä sisä- ja ulkopuolisia järjestelmiä sekä uutuutena markkinoiden edistyneitä Vesiset Plus -järjestelmää, jossa ei ole kuristuksia eikä supistuksia. Vesiset Plus ei tarvitse saattolämmitystä lainkaan ja sillä on 5 vuoden täystakuu.

  Lue lisää Vesiset-parvekevedenpoistosta!

  Sadevesijärjestelmät

  Valikoimaamme kuuluvat SSAB:n Pural-pinnoitetusta teräslevystä valmistetut kantikkaat ja puolipyöreät vesikourut. Kantikkaana vesikourua on saatavilla koossa K125 (125 mm leveä) sekä K150 (150 mm leveä). Puolipyöreänä valikoimaamme kuuluvat P125, P150 ja P180 vesikourut (125, 150 ja 180 mm leveydet).

  Alastuloissa valikoimaamme kuuluu kantikas K100 (75 mm x 100 mm) sekä pyöreänä P75, P100, P120 ja P150 (leveys 75 mm, 100 mm, 120 mm, 150 mm). Pyöreää alastuloa voidaan käyttää myös kantikkaassa vesikourussa.

   

  Talotikkaat

  Talotikkaisiin kuuluvat kaikki kiinteästi asennetut kiinteistön ulkopuolella olevat tikkaat. Näihin kuuluvat seinätikkaat, palotikkaat sekä lapetikkaat. Tikasasennuksissa käytämme ainoastaan standardien edellyttämiä karhennettuja tikkaita. Karhennettu puola lisää pitoa jopa 100 %, joten se on merkittävästi turvallisempi valinta kuin sileäpuolaiset tikkaat.

  Lumiesteet

  Kouruset-lumiesteet ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Jokaiselle kattotyypille löytyy omat kiinnikkeet. Lumiesteiden tuoteperheestä löytyy sopivat ratkaisut vaativiinkin kohteisiin. Putkilumiesteiden lisäksi valikoimassa on sigma-profiililumieste ja lumiaita. Lumiesteisiin on saatavilla myös lisäprofiileita vaativimpiin kohteisiin. Räystäsesteen avulla esimerkiksi estetään varmasti vähäinenkin jään ja lumen putoaminen saumakatoilta.

  Kattosillat

  Kattosiltoja käytetään seinä- ja lapetikkaiden jatkeena turvallisten kulkuteiden rakentamiseen katolla sijaitseville huoltokohteille, kuten savupiipulle. Kouruset-kattosillat ovat rakenteeltaan tukevia, kestäviä ja hyvin lunta läpäiseviä. Kattosillat ovat läpikäyneet vaativat testit ja ovat laadultaan erittäin korkealuokkaisia. Kouruset-kattosillat ovat CE merkittyjä.

  Kattosillan suunnittelussa on huomioitu turvallisuus, jonka johdosta kattosiltaritilässä on liukastumisesteet. Kouruset-kattosilloissa ja lumiesteissä käytetään samoja kiinnikkeitä. Kattosilloissa käytetään peruskiinnikkeen lisäksi kaltevuuden säätölevyä. Kiinnikkeitä valmistetaan kaikille yleisimmille kattotyypeille.

  Kun kattosiltaa käytetään vain kulkureittinä, tehdään asennus luokan 1. mukaisesti. Jos kattosilta varustetaan turvakiskolla, kaiteella tai köysikiinnikkeellä, käytetään vahvempaa 2. luokan asennustapaa.

  Pelastautumisluukut

  Pelastautumisluukkuja käytetään parvekkeilla, jotka ovat muutoin pelastuskaluston ulottumattomissa. Parvekkeen lattiassa on aukko, johon luukku asennetaan. Hätätilanteessa luukun kautta poistutaan teleskooppitikkaan avulla alemmalle parvekkeelle.

  Yleisimmät luukkukoot ovat 700 x 700 ja 600 x 600 mm. Harvemmin käytettäviä kokoja ovat 600 x 700 mm sekä 800 x 800 mm. Aukon koon tulee olla aina 20 mm suurempi suuntaansa. Varastoimme pelastautumisluukkuja omassa varastossamme, joten pystymme toimittamaan niitä nopeallakin aikataululla. Erikoistilauksesta luukkuja voidaan valmistaa yksilöllisin mitoin 800 mm x 800 mm saakka. Pelastautumisluukut täyttävät EI 60 paloluokituksen.

  Parvekevedenpoiston edelläkävijä

  Mikä on Vesiset Plus?

  Vesiset Plus on markkinoiden ainoa kuristamaton ja supistamaton parvekkeen sisäinen vedenpoistojärjestelmä. Putkiston sisämitta on vakio koko matkalta, ja sen ansiosta veden virtaama on jopa 45 % parempi kuin samankokoisissa perinteisissä järjestelmissä. Ehdottomasti suurin etu on se, että esteettä virtaava vesi ei pääse jäätymään kuristusten kohdalle, ja näin ollen saattolämmitystä ei tarvita lainkaan. Vesiset Plus on Kouruset Oy:n kehittämä kotimainen innovaatio ja myönnämme sille 5 vuoden täystakuun.

  Lähtökohtana suunnittelulle oli uudistaa parvekevedenpoiston vanhoja käytäntöjä – ja vieläpä kaikkien osapuolten konkreettinen hyöty edellä.

  Vesiset-parvekeputkijärjestelmän paloturvallisuus on testattu ja todennettu VTT:n toimesta 22 eri putkikokonaisuudella, joten se on todennäköisesti markkinoiden testatuimpia järjestelmiä.

  Erot perinteiseen parvekevedenpoistoon

  Perinteisesti parvekevedenpoistossa on käytetty kaivoja, joissa palomansetti kuristaa putkistoa jokaisen parvekkeen kohdalla. Jotta valuva vesi ja loska ei jäätyisi talvella, vaaditaan saattolämmitys jokaiseen parvekelinjaan. Vesiset Plus -järjestelmässä palokatkot eivät kurista putkiston sisähalkaisijaa ja putkiston kulmat ovat taivutettuja veden virtaamiseksi esteettä.

  Hyvän rakennustavan mukaisesti parvekeputkistoissa ei tulisi käyttää hitsattuja kulmia eikä poraruuveja, sillä ne rikkovat helposti lämmityskaapelit. Valitettavasti tämä on kuitenkin alalla vallitseva tapa, ja tästä syystä rikkinäiset lämmityskaapelit aiheuttavat jatkuvasti ongelmia. Mikäli lämmityskaapeli halutaan kuitenkin asentaa, pysyy se Vesiset Plus -putkistossa varmasti ehjänä taivutettujen kulmien ja ruuvien puuttumisen ansiosta.

  Miksi valitsisin Vesiset Plus:n kohteeseeni?

  Rakennusaikaiset kustannukset putoavat jopa puoleen, sillä saattolämmityksen asentaminen karkeasti arvioiden tuplaa järjestelmän hinnan. Vesiset Plus on markkinoiden ainoa ekologinen parvekevedenpoistojärjestelmä, sillä putkiston lämmittämiseen ei kulu energiaa ja loppukäyttäjälle ei kerry siitä kuluja.

  Vesiset Plus -järjestelmän käyttöönotto uudiskohteessa lähtee suunnitteluvaiheesta, jolloin kohteeseen on määriteltävä Vesiset Plus -kaivo valettavaksi elementtitehtaalla. Järjestelmä on saatavilla myös saneerauskohteisiin, jolloin parvekelaattaan tehdään kaivolle sopiva reikä.

  Referenssit

  asiakas YIT
  asiakas NCC
  asiakas Lujatalo
  asiakas Consti
  asiakas Saneeraustalo
  Ostoskorisi

  Toimitustapa

  Vahvista valinta
  Toimitus kotiovelle 1-5 arkipäivää

  Tilauksesi toimitetaan kotiovellesi viiden arkipäivän kuluessa tehdystä tilauksesta. Kuljetusyhtiö on sinuun yhteydessä puhelimitse tarkemman toimitusajankohdan sopimiseksi. Voit myös antaa kuljetusyhtiölle luvan toimittaa tavarat pihaan ilman kuittausta, jolloin sinun ei tarvitse olla paikalla vastaanottamassa lähetystä.

  Pikatoimitus

  Arkipäivisin kello 14 mennessä tehty tilaus toimitetaan pikatoimituksella kotiovellesi samana iltana kello 17–21 välillä. Kuljettaja on sinuun yhteydessä noin 30 minuuttia ennen suunniteltua toimitusta. Mikäli tilaat pikatoimituksella kello 14 jälkeen, viikonloppuna tai muuna pyhäpäivänä, toimitetaan tilaamasi tuotteet seuraavana arkipäivänä kello 17–21 välillä. Pikatoimitus on saatavilla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. Toimitusosoitteeseen on oltava katkeamaton maantieyhteys.

  Nouto varastolta

  Voit noutaa tilaamasi tuotteet varastoltamme Tuusulasta, osoitteesta Jusslansuu 5. Kun tilauksesi on kerätty valmiiksi, saat vahvistusviestin sähköpostitse. Noutovarastomme on avoinna arkisin kello 8:30 – 16:30.