Lumiesteet

Lumiesteillä estetään lumen putoaminen väärään paikkaan vääränä ajankohtana. Suomen runsaslumisten talvien vuoksi talon katolla olevat lumiesteet on tärkeää pitää kunnossa, jotta vältytään turhilta henkilö- tai omaisuusvahingoilta. Laadukkaat kotimaiset Kouruset-lumiesteet sopivat erilaisille kattomateriaaleille erilaisten lumiestekannakkeiden avulla.

lumiesteet

Lumiesteiden tarve

Lumiesteet tulee asentaa katolle, jonka jyrkkyys on 1:8 (7°) tai suurempi. Lumiesteet tulee asentaa sellaisiin kohtiin, joissa putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa ihmisille tai omaisuudelle, kuten rakennuksen lähellä olevien kulkuväylien, lasten leikkipaikkojen ja parkkipaikkojen kohdille. Mikäli rakennus sijaitsee tontin rajan lähellä, täytyy lumiesteet asennetaa myös tällöin. Loivillakin katoilla suosittelemme asentamaan lumiesteen vähintään rakennuksen sisäänkäyntien kohdalle. Kattoturvatuotteita koskeviin ympäristöministeriön määräyksiin voit tutustua tarkemmin täällä.

Kotimaiset Kouruset-lumiesteet täyttävät kaikki standardit ja vaatimukset

Kouruset-lumiesteet täyttävät RT 85-11132 ohjekortin (Vesikaton turvavarusteet) vaatimukset. Kouruset-lumiesteille on myönnetty varmennustodistus kansallisen hyväksyntämenettelyn mukaan.

Lumiesteiden hankinta ja mitoitus

Lumiesteiden valintaan vaikuttaa katemateriaali sekä katon rakenteet. Olemme koonneet ohjeet ja parhaat vinkkimme lumiesteiden hankintaan ja mitoitukseen yhdeksi oppaaksi, ja löydät sen täältä.

Lumiesteiden materiaali

  • Lumiesteputken materiaali 1,25 mm sinkitty rakenneteräs
  • Halkaisija 32 mm ja pituus 3000 mm
  • Lumiestekiinnikkeiden materiaali 2,0…2,5 mm sinkitty rakenneteräs

Lumiesteet asennettuna

Voit tilata lumiesteet asennettuna Kourusetilta lähes koko Uudellamaalla sekä Lahden ja Hämeenlinnan kaupunkialueilla. Katso Kourubotti-palvelun kautta mitä lumiesteiden asennus maksaisi juuri sinun taloosi.

Siirry Kourubottiin >>

Lumiesteet tarvikkeena

Voit tilata lumiesteet kätevästi asennusvalmiina paketteina verkkokauppamme kautta. Verkkokaupasta myytävien lumiestepakettien standardipituus on 3 metriä. Lumiesteputket on helppo liittää toisiinsa putken päässä olevan supistuksen ansiosta ja tarvittaessa putkia voi lyhentää esim. rautasahalla.

Toimitamme lumiesteet suoraan omasta varastostamme Tuusulasta 1-7 arkipäivän sisällä vastaanotetusta tilauksesta. Toimituksen hinta on tilauksen koosta riippumatta aina 29 euroa kattaen koko Suomen.

Lumiesteiden värivalikoima

Lumiesteiden väri valitaan yleensä katon värin mukaan. Yleisimmät RR-värisävyt ovat saatavilla suoraan varastostamme. Mikäli tarvitset erikoissävyä, esim. RAL, otathan yhteyttä myyntiimme.

lumiesteet kattosillat värit

Tuotetakuu

Myönnämme kuluttaja-asiakkaille toimitetuille Kouruset-lumeisteille 50 vuoden teknisen takuun.

Ammattirakennusliikkeille asennus- ja tuotetakuu määräytyy kulloinkin voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.

Lumiesteiden usein kysytyt kysymykset

+Kannattaako lumiesteet asentaa itse vai tilata asennettuna?

Lumiesteitä hankkiessa asennustyön osuus muodostaa usein yli puolet kokonaishinnasta. Olemme koonneet asennusvalmiit lumiestepakettimme omatoimista asennusta helpottaaksemme – ne sisältävät kaikki asennuksessa tarvittavat osat, mukaan lukien tiivisteet ja ruuvit. Pakettien mukana toimitetaan myös helppolukuiset asennusohjeet. Lumiesteitä asentaessa on ehdottoman tärkeää huolehtia työturvallisuudesta, kuten aina rakennuksen katolla liikuttaessa.

+Lumiesteenne ovat pituudeltaan 3 metriä, mutta räystääni on huomattavasti pidempi. Kuinka toimin tässä tilanteessa?

Lumiesteputkien päädyissä on aina supistukset putkien limitystä varten, eli lumiesteet voidaan asentaa helposti yksimittaiseksi. Lumiesterivin viimeiset putket katkaistaan oikeaan mittaan rautasahalla tai käsisirkkelillä.

+Kuinka katon materiaali vaikuttaa lumiesteiden asennukseen?

Huopakatolle sekä tiilikuviopelti-, aaltopelti- ja muille profiilipeltikatoille asennus tehdään katteen läpi ruuvaamalla LVI-ruuveilla. Läpimenoreiät tiivistetään pakettien mukana tulevalla EPDM-kumitiivistenauhalla. Vasta rakenteilla olevalle huopakatolle suosittelemme käyttämään huopakaton aluslevyjä. Saumapeltikatoille (konesauma- ja lukkosaumakatot) lumiestekiinnikkeet puristetaan kiinni saumoihin vastarautojen avulla, jolloin vältetään reikien tekeminen kattoon. Tiilikatolla lumiestekannakkeet kiinnitetään ylemmän tiilirivin alle asennettavaan 50 x 100 mm (lujuusluokka C24) apupuuhun LVI-ruuvein. Kaikki toimittamamme lumiestepaketit sisältävät tarvittavat kiinnikkeet ja tiivisteet kullekin kattomateriaalille.

+Ovatko tuotteenne tarpeeksi laadukkaita Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin?

Kourusetin kotimaiset lumiesteet täyttävät kaikki rakentamisen standardit ja vaatimukset, ja ne ovat läpikäyneet mittavat testit. Kouruset-lumiesteet on suunniteltu suomalaisille katoille ja kestämään maamme haastavat sääolosuhteet. Voit siis olla varma, että lumiesteemme ovat pitkäikäinen valinta katollesi.

+Tuleeko lumiesteet asentaa koko räystään mitalle?

Suosittelemme asentamaan lumiesteet koko lappeen mitalle, jotta ne suojaavat ympäristöä putoavalta lumelta parhaalla mahdollisella tavalla, ja katolle kertyvä lumi kuormittaa rakenteita tasaisemmin. Lumiesteet tulee asentaa loivallakin katolla vähintään rakennuksen sisäänkäynnin kohdalle.

Tutustu asennusvalmiisiin lumiestepaketteihin verkkokaupassamme