AAA -luottokelpoisuus

Pelastautumisluukut

Pelastautumisluukkua käytetään kerrostalokohteissa, joissa on järjestettävä turvallinen hätäpoistumistie parvekkeiden kautta. Tyypillisesti hätäpoistuminen järjestetään luukuilla sellaisilta parvekkeilta, johon pelastuslaitoksen kalustolla ei ole pääsyä, tai asunto on muutoin tikasauton ylettymättömissä. Pelastautumisluukussa on teleskooppimainen tikas, joka voidaan hätätilanteessa laukaista ja poistua sen avulla alemman kerroksen parvekkeelle.

Kouruset Oy:llä on lähes 30 vuoden kokemus hätäpoistumisratkaisuista ja asennamme niitä vuosittain sadoilla ammattilaistyömailla. Pelastautumisluukut ovat tarjolla verkkokaupassamme, ja mikäli kyseessä on suurempi kohde, voit pyytää luukuista tarjouksen suoraan myyntipalvelustamme.

Tuotekuvaus

Luukku on testattu VTT:n toimesta ja täyttää 620 x 620 mm koossa paloeristysluokan EI90, ja suuremmat 720 x 720 mm ja 820 x 820 mm kokoiset luukut täyttävät luokan EI60. Perinteisesti luukkujen todelliseen paloturvallisuuteen on vaikuttanut oikeaan asennustavan noudattaminen ja asentajan ammattitaito, sillä eristysvillaus on suoritettu asentajan toimesta. Kourusetin luukussa sen sijaan on tehdasvalmisteinen paloeristetty alakansi, mikä tarkoittaa, että luukun paloturvallisuus on aina samalla tasolla vastaten myös palokokeissa käytettyä eristystä.

Pelastautumisluukkumme suunnittelussa on huomioitu vuosien aikana työmailla huomatut asumismukavuuteen sekä luukun käyttöön liittyvät epäkohdat. Luukkumme yläkannessa on tartuntakiinnikkeet, jotka estävät luukun keikkumisen ja kolisemisen jalkojen alla, jolloin parvekkeen käyttömukavuus paranee. Luukun teleskooppimainen tikas on särmätty ja se on erittäin jäykkä ja tukeva turvallista laskeutumista ajatellen. Mikäli kohteeseen on määritelty standardimitoista poikkeava luukkukoko, on luukkuamme saatavilla myös erikoismitoilla aina 820 x 820 mm kokoon saakka.

Tekniset tiedot

Materiaalit: 1,5 mm-2,5 mm DX51D+Z275, 5 mm alumiini (EN AW 5754), 2 mm Aisi 304 2B

Paino: 35 kg

Pinnoite: Pulveripolttomaali RAL 7035 (vakioväri)

Vaatimustenmukaisuus: Todistus tyyppihyväksyntäasetuksen mukaisuudesta, paloeristysluokat EI90 620×620 ja EI60 720×720 & 820×820

Käyttökohteet: Käytetään hätäpoistumistienä alemmalle parvekkeelle

Asennustapa: Asennus kiinteästi betonilaattaan asennusohjeen mukaisesti

Tutustu tuotekorttiin tästä:
Tuotekortti.pdf

Tuotekuvat

Takuu

Tarjoamme asentamillemme pelastautumisluukuille 5 vuoden täystakuun, joka koskee niin asennustyötä kuin itse tuotetta.

Pelastautumisluukut saatavilla myös tarvikkeena verkkokaupastamme:

Ostoskorisi

Toimitustapa

Vahvista valinta
Toimitus kohteeseen 1-5 arkipäivää

Tilauksesi toimitetaan kohteeseen viiden arkipäivän kuluessa tehdystä tilauksesta. Kuljetusyhtiö on sinuun yhteydessä puhelimitse tarkemman toimitusajankohdan sopimiseksi. Voit myös antaa kuljetusyhtiölle luvan toimittaa tavarat pihaan ilman kuittausta, jolloin sinun ei tarvitse olla paikalla vastaanottamassa lähetystä.

Pikatoimitus

Arkipäivisin kello 14 mennessä tehty tilaus toimitetaan pikatoimituksella kotiovellesi samana iltana kello 17–21 välillä. Kuljettaja on sinuun yhteydessä noin 30 minuuttia ennen suunniteltua toimitusta. Mikäli tilaat pikatoimituksella kello 14 jälkeen, viikonloppuna tai muuna pyhäpäivänä, toimitetaan tilaamasi tuotteet seuraavana arkipäivänä kello 17–21 välillä. Pikatoimitus on saatavilla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. Toimitusosoitteeseen on oltava katkeamaton maantieyhteys.

Nouto varastolta

Voit noutaa tilaamasi tuotteet varastoltamme Tuusulasta, osoitteesta Jusslansuu 5. Kun tilauksesi on kerätty valmiiksi, saat vahvistusviestin sähköpostitse. Noutovarastomme on avoinna arkisin kello 8:30 – 16:30.