Lapetikkaat / kattotikkaat

Lapetikkaat toimivat seinätikkaiden ja/tai kattosiltojen jatkeena turvallisten kulkuyhteyksien rakentamiseksi rakennuksen katolla sijaitseville huollettaville kohteille. Lapetikkaalla liikutaan aina lappeella ylöspäin, ja vastaavasti kattosiltaa tarvitaan liikuttaessa lappeen suuntaisesti vaakatasossa.

Kouruset Oy:llä on lähes 30 vuoden kokemus tikastuotteista ja asennamme niitä vuosittain sadoissa ammattirakennuskohteissa. Kuluttaja-asiakkaita ja pienrakentajia palvelemme tarviketoimituksin verkkokauppamme kautta, josta löydät markkinoiden laajimman lapetikasvalikoiman kilpailukykyisin hinnoin ja kotiovellesi toimitettuna.

Tarvitsenko lapetikkaat rakennukseni katolle?

Lapetikkaita koskevat samat määräykset kuin kattosiltoja ja seinätikkaita: katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä edellyttäville rakennusosille ja laitteille on oltava turvallinen ja helppokulkuinen katkeamaton kulkutie. Yli 1:8 (7°) kaltevalla katolla on käytettävä kattosiltaa, lapetikasta, kattoporrasta, askeltasoja tai jalkatukia. Yli 9 metriä korkeat rakennukset tarvitsevat lisäksi kiinnitysrakenteet turvaköysiä varten.

Turvallisuus ennen kaikkea

Standardit vaativat, että kiinteät tikkaat suunnitellaan tavalla, joka ehkäisee liukastumisen riskiä kaikissa sääolosuhteissa. Karhennetuilla puolilla varustettu SafeGrip on markkinoiden ainoa standardien vaatimukset ja suositukset täyttävä tikasjärjestelmä.

SafeGrip -lapetikkaat on käynyt VTT:n valvonnassa hyväksytysti läpi vaativat staattiset ja dynaamiset testit, minkä lisäksi lapetikkaiden tuotannonaikainen testaus on tarkkaa.

Lapetikkaiden mitoitus

Katolle rakennettavat kulkureitit kannattaa miettiä huolella: millaisilla erilaisilla kattotikkaan ja kattosillan yhdistelmillä kulkureitti on järkevintä toteuttaa sinun rakennukseesi? Lapetikkaan mitoitus määräytyy siis aina tapauskohtaisesti. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että siirtymä seinätikkaan / lapetikkaan / kattosillan / huollettavan kohteen välillä saa olla enintään 300 mm.

Materiaali

SafeGrip -tikasjärjestelmien osat valmistetaan korroosiosuojatusta teräksestä ja tikasrungot valmistetaan niittausmenetelmällä. Tikkaan puolissa on turvallisuutta parantava karhennus.

  • Tikkaiden runkomateriaalin ainevahvuus 1,25 mm
  • Paarteen mitat 25 x 45 mm
  • Puolaputken halkaisija 25 mm
  • Tikkaiden käyntileveys 400 mm
  • Askelmajako 300 mm

Asennus

Voit tilata lapetikkaat asennettuna Kourusetilta lähes koko Uudellamaalla sekä Lahden ja Hämeenlinnan kaupunkialueilla. Katso Kourubotti-palvelun kautta mitä lapetikkaiden asennus maksaisi juuri sinun taloosi.

Siirry Kourubottiin >>

Tarviketoimitus

Voit tilata lapetikkaat kätevästi asennusvalmiina pakettina verkkokauppamme kautta. Tikkaat toimitetaan maksimissaan 3 metriä pitkinä runkoina tilatun tikkaan pituudesta riippuen. Runkojen yhdistäminen on helppoa valmiiden supistusten ansiosta.

Toimitusaika on nopea, vain 1-7 arkipäivää vastaanotetusta tilauksesta. Toimituksen hinta on tilauksen koosta riippumatta aina 29 euroa kattaen koko Suomen.

Värit

Lapetikkaiden väri valitaan yleensä katon värin mukaan. Yleisimmät RR-värisävyt ovat saatavilla suoraan varastostamme. Mikäli tarvitset erikoissävyä, esim. RAL, otathan yhteyttä myyntiimme.

Takuu

Myönnämme kuluttaja-asiakkaille toimitetuille lapetikkaille 50 vuoden teknisen takuun.

Ammattirakennusliikkeille asennus- ja tuotetakuu määräytyy kulloinkin voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.

Tutustu asennusvalmiisiin lapetikaspaketteihin verkkokaupassamme:

 Sivuston toteutus - Codetion