Lumiesteet

Lumiesteillä estetään lumen putoaminen väärään paikkaan vääränä ajankohtana. Suomen runsaslumisten talvien vuoksi talon katolla olevat lumiesteet on tärkeää pitää kunnossa, jotta vältytään turhilta henkilö- tai omaisuusvahingoilta. Laadukkaat kotimaiset Pisko-lumiesteet sopivat erilaisille kattomateriaaleille erilaisten lumiestekannakkeiden avulla.

Kouruset Oy:llä on lähes 30 vuoden kokemus kattoturvatuotteista ja asennamme niitä sadoilla ammattilaistyömailla vuosittain. Kuluttaja-asiakkaita palvelemme verkkokauppamme kautta, josta löydät markkinoiden laajimman valikoiman Pisko-lumiesteitä kilpailukykyiseen hintaan kotiovellesi toimitettuna.

Tarvitsenko lumiesteet?

Lumiesteet tulee asentaa katolle, jonka jyrkkyys on 1:8 (7°) tai suurempi. Lumiesteet tulee asentaa sellaisiin kohtiin, joissa putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa ihmisille tai omaisuudelle, kuten rakennuksen lähellä olevien kulkuväylien, lasten leikkipaikkojen ja parkkipaikkojen kohdille. Mikäli rakennus sijaitsee tontin rajan lähellä, täytyy lumiesteet asennetaa myös tällöin. Loivillakin katoilla suosittelemme asentamaan lumiesteen vähintään rakennuksen sisäänkäyntien kohdalle.

Kotimainen standardit ja vaatimukset täyttävä tuote

Pisko lumiesteet täyttävät RT 85-11132 ohjekortin (Vesikaton turvavarusteet) vaatimukset. Pisko lumiesteille on myönnetty varmennustodistus kansallisen hyväksyntämenettelyn mukaan.

Lumiesteiden hankinta ja mitoitus

Olemme koonneet ohjeet ja parhaat vinkkimme lumiesteiden hankintaan ja mitoitukseen. Löydät oppaan täältä.

Lumiesteiden materiaali

  • Lumiesteputken materiaali 1,25 mm sinkitty rakenneteräs
  • Halkaisija 32 mm ja pituus 3000 mm
  • Lumiestekiinnikkeiden materiaali 2,0…2,5 mm sinkitty rakenneteräs

Takuu

Kuluttaja-asiakkaille toimitetuille lumiesteille ja muille kattoturvatuotteille myönnämme 5 vuoden tuotetakuun.

Ammattirakennusliikkeille asennus- ja tuotetakuu määräytyy kulloinkin voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.

Toimitus

Voit tilata lumiesteet kätevästi asennusvalmiina paketteina verkkokauppamme kautta. Verkkokaupasta myytävien lumiestepakettien standardipituus on 3 metriä. Lumiesteputket on helppo liittää toisiinsa putken päässä olevan supistuksen ansiosta ja tarvittaessa putkia voi lyhentää esim. rautasahalla.

Toimitusaika on nopea, vain 1-7 arkipäivää vastaanotetusta tilauksesta. Toimituksen hinta on tilauksen koosta riippumatta aina 29 euroa kattaen koko Suomen.

Värit

Lumiesteiden väri valitaan yleensä katon värin mukaan. Yleisimmät RR-värisävyt ovat saatavilla suoraan varastostamme. Mikäli tarvitset erikoissävyä, esim. RAL, otathan yhteyttä myyntiimme.

Valmistaja

Kotimaiset Pisko-lumiesteet valmistaa Piristeel Oy, joka on Suomen johtava sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden valmistaja.

Tutustu asennusvalmiisiin lumiestepaketteihin verkkokaupassamme:

 Sivuston toteutus - Codetion