AAA -luottokelpoisuus

Vesiset Plus -parvekevedenpoistojärjestelmä puolittaa kustannukset

Vesiset Plus -parvekevedenpoistojärjestelmä puolittaa kustannukset

Vesiset Plus -parvekevedenpoistojärjestelmä puolittaa kustannukset

Vesiset Plus on markkinoiden ainoa kuristamaton ja supistamaton parvekkeen sisäinen vedenpoistojärjestelmä. Putkiston sisämitta on vakio koko matkalta, ja sen ansiosta veden virtaama on jopa 45 % parempi kuin samankokoisissa perinteisissä järjestelmissä. Ehdottomasti suurin etu on se, että esteettä virtaava vesi ei pääse jäätymään kuristusten kohdalle, ja näin ollen saattolämmitystä ei tarvita lainkaan. Vesiset Plus on Kouruset Oy:n kehittämä kotimainen innovaatio ja myönnämme sille 5 vuoden täystakuun.

Vesiset Plus -järjestelmän suunnittelija Marko Lähdesmäki kertoo, että lähtökohtana suunnittelulle oli uudistaa parvekevedenpoiston vanhoja käytäntöjä – ja vieläpä kaikkien osapuolten konkreettinen hyöty edellä. Rakennusalalla vakiintuneet käytännöt istuvat tiukassa, vaikka monessa asiassa olisi huomattavaa kehityspotentiaalia.

Perinteisesti parvekevedenpoistossa on käytetty kaivoja, joissa palomansetti kuristaa putkistoa jokaisen parvekkeen kohdalla. Jotta valuva vesi ja loska ei jäätyisi talvella, vaaditaan saattolämmitys jokaiseen parvekelinjaan. Vesiset Plus -järjestelmässä palokatkot eivät kurista putkiston sisähalkaisijaa ja putkiston kulmat ovat taivutettuja veden virtaamiseksi esteettä.

Vesiset-parvekeputkijärjestelmän paloturvallisuus on testattu ja todennettu VTT:n toimesta 22 eri putkikokonaisuudella, joten se on todennäköisesti markkinoiden testatuimpia järjestelmiä.

Hyvän rakennustavan mukaisesti parvekeputkistoissa ei tulisi käyttää hitsattuja kulmia eikä poraruuveja, sillä ne rikkovat helposti lämmityskaapelit. Valitettavasti tämä on kuitenkin alalla vallitseva tapa, ja tästä syystä rikkinäiset lämmityskaapelit aiheuttavat jatkuvasti ongelmia. Mikäli lämmityskaapeli halutaan kuitenkin asentaa, pysyy se Vesiset Plus -putkistossa varmasti ehjänä taivutettujen kulmien ja ruuvien puuttumisen ansiosta.

Vesiset Plus -järjestelmän käyttöönotto uudiskohteessa lähtee suunnitteluvaiheesta, jolloin kohteeseen on määriteltävä Vesiset Plus -kaivo valettavaksi elementtitehtaalla. Järjestelmä on saatavilla myös saneerauskohteisiin, jolloin parvekelaattaan tehdään kaivolle sopiva reikä. Rakennusaikaiset kustannukset putoavat jopa puoleen, sillä saattolämmityksen asentaminen karkeasti arvioiden tuplaa järjestelmän hinnan. Vesiset Plus on markkinoiden ainoa ekologinen parvekevedenpoistojärjestelmä, sillä putkiston lämmittämiseen ei kulu energiaa ja loppukäyttäjälle ei kerry siitä kuluja.

Suunnittelijoille tarjoamme 3D- ja millikuvat kaikista Vesiset Plus -tuotteista. Lisäksi annamme teknistä neuvontaa suunnittelun tueksi.

Katso esittelyvideo Vesiset Plus -järjestelmästä:

Lisätietoja Vesiset Plus -parvekevedenpoistosta:

https://www.kouruset.fi/vesiset-parvekevedenpoisto

Tekninen neuvonta ja myynti

Marko Lähdesmäki, puh. 010 320 3643, marko.lahdesmaki@kouruset.fi