Valitse ensin asennusalue!
Valitse ensin alkutiedot!
Valitse ensin tuotteet!
Valitse tarvitsemasi tuotteet

Katso ja kokeile rauhassa eri vaihtoehtoja, se ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi myös tulostaa tai tallentaa laskelman ja jatkaa siitä myöhemmin. Oikeassa laidassa oleva laskelma päivittyy sitä mukaa kun teet valintoja eri tuotteille. Mikäli jollekin tuotteelle ei ole tarvetta, jätä kappale- tai metrimäärä nollaan.

Halutessasi voit tutustua asennustapaselosteeseen, josta löydät tiedot tuotteiden asennustavasta. Sadevesijärjestelmän tilaajalle suosittelemme myös kaivo-ohjeeseen tutustumista.

VESIKOURU

• Pyöreät vesikourut ja syöksyt valmistetaan GreenCoat RWS Pural -pinnoitetusta kotimaisesta teräspellistä. Erinomaisen kestävyytensä lisäksi Pural-pinnoitteen kevyesti strukturoitu silkinkiiltoinen pinta miellyttää silmää ja kestää kriittisenkin katseen. Vesikourua on saatavissa yleisimmissä Rautaruukin RR-värisävyissä. Asennamme vesikourut ainoastaan kourun ulkopuolisella kannakkeella, jolloin kourut on helpompi pitää puhtaana.

metriä
Määrittele tarvittava vesikourun yhteismäärä metreinä. Yksittäisten räystäiden pituutta ei tarvitse erikseen määritellä.

Huomioithan, että kohteessa tulee olla saatavilla sähkövirta kourujen valmistusta varten.
Vesikourumallien osalta tarjoamme kantikasta 125 mm leveänä ja puolipyöreää 125 mm tai 150 mm leveänä.

Puolipyöreää 150 mm leveää vesikourua suosittelemme lukko- ja konesaumakatoille, joilla vesi virtaa alas kovemmalla paineella katon saumoja pitkin. Lisäksi 150 mm leveä kouru sopii kohteisiin, joissa kattoylitys on poikkeuksellisen suuri.

Värivalikoimaamme kuuluvat Rautaruukin RR-värisävyt.
Tarvitsemme tiedon otsalaudan kaltevuudesta, jotta asennuskäynnille otetaan mukaan oikeanlaiset vesikourukannakkeet. Pystysuoralla otsalaudalla käytetään suoraa kannaketta, vinolla otsalaudalla vinoa kannaketta tai kiilapaloja.
Valitse vesikourun kiinnityskohdan (otsalaudan) materiaali.
kpl
Sisäkulmalla tarkoitetaan oheisen kuvan kaltaista sisenevää kulmaa aumakattoisessa rakennuksessa.
kpl
Ulkokulmalla tarkoitetaan oheisen kuvan kaltaista ulkonevaa kulmaa aumakattoisessa rakennuksessa.
kpl
Laskevalla kulmalla tarkoitetaan ratkaisua, jossa harja- tai pulpettikattoisessa rakennuksessa on räystäslinjasta ulkoneva lippa, esimerkiksi käyntioven päällä. Talon räystäslinjan vesikouru laskee lipan sivustaa pitkin ja yhdistyy ovenlipan vesikouruun. Näet kuvassa esimerkin laskevasta kulmasta. Kuvan etualalla on kaksi laskevaa kulmaa, toinen alempana ja toinen ylempänä.
ALASTULO

• Alastuloilla johdetaan rakennuksen katolle kertyvä vesi hallitusti sadevesikaivoon tai maahan. Alastulot valmistetaan GreenCoat RWS Pural -pinnoitetusta kotimaisesta teräspellistä samaan tapaan kuin vesikourut. Kantikasta alastuloa on saatavilla koossa 75 x 100 mm ja pyöreää 100 mm sekä 120 mm halkaisijalla.

kpl
Määrittele asennettavien alastulojen kokonaismäärä kappaleina. Esimerkki: etupihalla 2 alastuloa, takapihalla 2 alastuloa = yhteensä 4 alastuloa.
metriä
Määrittele kaikkien alastulojen yhteispituus metreinä (mitattuna vesikourun pohjasta maahan).

Esimerkki: etupihalla 2 kpl 3 metrin alastuloa, takapihalla 2 kpl 4 metrin alastuloa = yhteensä 14 metriä.

Huomioithan, että laskutus tapahtuu toteutuneen mukaisesti ja tasametriin ylöspäin pyöristäen (esim. 3,5 metrin yksittäinen alastulo laskutetaan 4,0 metrinä).
Alastulojen osalta tarjoamme pyöreää alastuloa 100 mm ja 120 mm koossa. Kantikasta alastuloa on tarjolla vain yhdessä koossa, joka on 75 x 100 mm.

Suurta pyöreää 120 mm alastuloa suositellaan kohteisiin, joissa lappeen pinta-ala on poikkeuksellisen suuri (yli 150 m2).

Yleisohjeena suosittelemme laskemaan 1 kpl alastuloja per 10 metriä vesikourua riittävän kaadon takaamiseksi.
Värivalikoimaamme kuuluvat Rautaruukin RR-värisävyt.

Tarvitsemme tiedon alastulojen kiinnityskohdan seinämateriaalista, jotta asennuskäynnille osataan varautua oikeilla kiinnitystarvikkeilla.
kpl
Alastulon vesikaapparilla voidaan kätevästi kerätä esimerkiksi puutarhan kasteluvettä alastulon viereen asetettuun saaviin. Saatavilla sekä pyöreään että kantikkaaseen alastuloon.
kpl
Suppilo / tratti ohjaa vesikaton vedet lotokan kautta jalkaränniin.
kpl
Kartiota voidaan käyttää ovenlipoissa tai muissa pienissä katoissa ohjaamaan vesikaton vedet lotokan kautta alastuloon. Vastaa toiminnaltaan suppiloa, mutta se on pienempi ja ulkonäöltään sirompi.
kpl
Alastulon y-haarasarjalla voidaan ohjata kahden erillisen vesikourun keräämät vedet samaan alastuloputkeen.
LUMIESTE

• Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Lumiesteitä tulee käyttää katolla, kun sen jyrkkyys on 1:8 (7°) tai jyrkempi. Kotimaiset lumiesteet valmistetaan kuumasinkitystä pulveripolttomaalatusta teräksestä ja on saatavilla yleisimmissä RR-värisävyissä. Lumiesteet ovat käyneet läpi mittavat testit ja ne täyttävät kansallisen lainsäädännön mukaiset vaatimukset.

metriä
Määrittele tarvittavien lumiesteiden yhteispituus metreinä. Yksittäisten lumiesteiden pituutta ei tarvitse määritellä erikseen.

Huomioithan, että laskutus tapahtuu toteutuneen mukaisesti ja tasametriin ylöspäin pyöristäen (esim. 3,5 metrin lumieste laskutetaan 4,0 metrinä).
Värivalikoimaamme kuuluvat Rautaruukin RR-värisävyt.

Lumiesteiden kannakejakoon vaikuttavat rakennuksen alueellisen sijainnin ominaislumikuorma, katon kaltevuus sekä lappeen pituus lumiesteen yläpuolella. Voit tutustua lumiesteiden mitoitusohjeeseen täällä. Tiedot alueellisista ominaislumikuormista löydät täältä.

Mikäli tarvitset neuvontaa liittyen lumiesteiden mitoitukseen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.
Tarvitsemme tämän tiedon, jotta työmaalle osataan varautua oikeilla kiinnitystarvikkeilla.
Tarvitsemme tämän tiedon, jotta työmaalle osataan varautua oikeilla kiinnitystarvikkeilla.
Uudiskohteissa lumiesteet voidaan asentaa käyttäen huopakaton alusrautoja. Alusraudat asennetaan alus- ja pintahuovan väliin.

Huomioithan, että alusrautojen käyttö vaatii aina kaksi asennuskäyntiä, joka huomioidaan automaattisesti laskelmalla.
Lumiesteen lisäprofiili konesaumakatolle tukkii lumiesteen alle jäävät raot ja parantaa rakennuksen ympäristön turvallisuutta. Asennetaan lisävarusteena kaksiputkiseen lumiesteeseen.

Räystäälle asennettava lisäprofiili kaksiputkiselle lumiesteelle. Turvallisuutta parantava lisäys kone- ja lukkosaumakatoille, joilla lumiesteen etupuolelle kerääntyvät lumet ja jäät putoavat herkästi alas.
KATTOSILTA

• Kattosiltoja käytetään seinä- ja lapetikkaiden jatkeena turvallisten kulkuteiden rakentamiseen katolla sijaitseville huoltokohteille, kuten savupiipulle. Kattosillat ovat rakenteeltaan tukevia ja hyvin lunta läpäiseviä. Kattosillat on suunniteltu turvallisuus edellä, johka johdosta kattosillan ritilässä on liukastumisesteet. Kattosillat ovat käyneet läpi vaativat testit ja ne ovat CE-merkittyjä.

metriä
Määrittele tarvittavan kattosillan yhteismäärä metreinä. Yksittäisten kattosiltojen pituuksia ei tarvitse määritellä erikseen.

Huomioithan, että laskutus tapahtuu toteutuneen mukaisesti ja tasametriin ylöspäin pyöristäen (esim. 3,5 metrin kattosilta laskutetaan 4,0 metrinä).
Värivalikoimaamme kuuluvat Rautaruukin RR-värisävyt.

Tarvitsemme tämän tiedon, jotta työmaalle osataan varautua oikeilla kiinnitystarvikkeilla.
Tarvitsemme tämän tiedon, jotta työmaalle osataan varautua oikeilla kiinnitystarvikkeilla.
Uudiskohteissa kattosilta voidaan asentaa käyttäen huopakaton alusrautoja. Alusraudat asennetaan alus- ja pintahuovan väliin.

Huomioithan, että alusrautojen käyttö vaatii aina kaksi asennuskäyntiä, joka huomioidaan automaattisesti laskelmalla.
kpl
RST-köysikiinnike toimii turvaköyden kiinnityspisteenä kattosillan kyljessä. Huomioithan, että tilatessasi RST-köysikiinnikkeen, asennetaan kattosilta tukevammalla luokan 2 asennustavalla.
Turvaköysi sisältää karbiinihaan ja pikasäätölukon.
Voit tilata lisävarusteena turvavaljaat, jotka kytketään turvaköydellä kattosillan köysikiinnikkeeseen. Sisältää valjaat, vaimentimen, hihnan ja turvahaka 2 kpl.
LAPETIKAS

• Lapetikkaita käytetään seinätikkaiden ja/tai kattosiltojen jatkeena turvallisten kulkuyhteyksien rakentamiseen vesikatolla. Pisko-lapetikkaat johdattavat esimerkiksi nuohoojan vaivattomasti työnsä ääreen savupiipulle. Lapetikkaamme ovat CE-merkittyjä jokainen kattotyyppi huomioiden. Lapetikkaat on hyväksytysti testattu VTT:n toimesta vaativilla staattisilla ja dynaamisilla testeillä.

kpl
Määrittele tarvittavien lapetikkaiden kokonaismäärä kappaleina.
metriä
Määrittele lapetikkaiden yhteispituus metreissä.

Huomioithan, että laskutus tapahtuu toteutuneen mukaisesti ja tasametriin ylöspäin pyöristäen (esim. 3,5 metrin yksittäinen tikas laskutetaan 4,0 metrinä).
Värivalikoimaamme kuuluvat Rautaruukin RR-värisävyt.

Lapetikkaat voidaan varustaa askelmilla, jotka helpottavat loivalla katolla liikkumista.
Uudiskohteissa lapetikkaat voidaan asentaa käyttäen huopakaton alusrautoja. Alusraudat asennetaan alus- ja pintahuovan väliin.

Huomioithan, että alusrautojen käyttö vaatii aina kaksi asennuskäyntiä, joka huomioidaan automaattisesti laskelmalla.
SEINÄTIKAS

• Seinätikkaita käytetään turvallisena kulkuyhteytenä maasta vesikatolle. Seinätikkaamme sopivat kaikenlaisiin kohteisiin omakotitalosta kerrostaloon. Kiinteät seinätikkaat ovat tarpeen turvallisten kulkuyhteyksien varmistamiseksi katolla sijaitseville huollettaville kohteille. Lujuuden ja korroosiokeston osalta seinätikkaat täyttävät vaatimukset, jotka RT-ohjekortissa (RT 85-11132) on talotikkaille annettu. Seinätikkailla on VTT Expert Services Oy:n myöntämä varmennustodistus.

kpl
Määrittele tarvittavien seinätikkaiden kokonaismäärä kappaleina.
metriä
Määrittele tarvittavien seinätikkaiden yhteispituus metreinä.

Voit määrittää seinätikkaan pituuden mittaamalla räystään korkeuden maasta. Todellisuudessa ensimmäinen puola asennetaan noin 1,0 metrin korkeudelle maasta ja yläkaaret tulevat vastaavasti saman verran räystään yli.

Huomioithan, että laskutus tapahtuu toteutuneen mukaisesti ja tasametriin ylöspäin pyöristäen (esim. 3,5 metrin yksittäinen tikas laskutetaan 4,0 metrinä).
metriä
Tarvitsemme tämän tiedot, jotta asennuskäynnille varaudutaan oikeilla kiinnitystarvikkeilla.

Huomioithan, että tietyille seinämateriaaleille (tiili, kevytbetoni, kevytsoraharkko, sandwich-elementti) kiinnityksestä veloitetaan lisähinta.
Värivalikoimaamme kuuluvat Rautaruukin RR-värisävyt.

kpl
Yläkaaren tukikaaria suositellaan käytettäväksi kohteissa, joissa ei ole kattosiltaa tai lapetikasta. Yläkaaren tukikaaret tuovat yläkaaret takaisin tikasrunkoon, jolloin katteeseen ei tarvitse tehdä vuotoriskin aiheuttavia reikiä.

kpl
Lasten kiipeäminen tikkaille voidaan estää varustamalla tikkaat lukollisella kiipeilyesteellä. Tuotteeseen sopii Abloyn lukko no. 340 (pitkä).

kpl
Liukutikas on erinomainen vaihtoehto kiipeilyesteelle. Kaksi tikasrunkoa asetetaan limittäin, ja ne liukuvat toisiaan vasten. Kun seinätikkaan käytölle on tarvetta, vapautetaan liukutikas irrottamalla sokka. Käytön jälkeen liukutikas työnnetään takaisin yläasentoon, varmistetaan sokalla ja halutessa lukitaan Abloy-lukolla (no. 340, pitkä). Liukutikas on erinomainen ratkaisu myös silloin, kun seinätikas asennetaan kulkuväylän välittömään läheisyyteen tai ahtaaseen paikkaan, kuten terassille.

Seinätikas voidaan varustaa selkäkaarella, joka on vaihtoehto pystykiskolle tai se voidaan asentaa yhdessä pystykiskon kanssa.

Pystykiskon avulla katolle nousu tapahtuu turvallisesti käyttäen Pisko-nousuvaunua. Pystykisko on asennettava tikkaisiin, joissa nousukorkeus on yli 8 metriä.
kpl
Mikäli tilaat pystykiskon lisävarusteeksi seinätikkaalle, voit halutessasi tilata myös pystykiskon vaunun.
kpl
Mikäli tilaat pystykiskon lisävarusteeksi seinätikkaalle, voit halutessasi tilata myös turvavaljaat pystykiskon vaunun käyttämistä varten.
PALOTIKAS

• Rakennuksessa on käytettävä palotikkaita hätäpoistumistienä, jos ikkuna on yli 3,5 metrin korkeudella maanpinnasta. Palotikkaan alin puola jätetään yleensä seinätikasta korkeammalle, sillä palotikasta pitkin ei ole tarkoitus kiivetä ylöspäin. Palotikkaan alimman puolan korkeus maasta tulisi olla 1,0–3,0 metriä. Palotikas voidaan asentaa suoraan ikkunan alapuolelle tai ikkunan viereen. Mikäli palotikas asennetaan ikkunan viereen, tulee ikkunan alle asentaa ovaalitangot sivuttaissiirtymistä varten.

kpl
Määrittele tarvittavien palotikkaiden kokonaismäärä kappaleina.
metriä
Määrittele tarvittavien palotikkaiden yhteispituus metreinä.

Huomioithan, että laskutus tapahtuu toteutuneen mukaisesti ja tasametriin ylöspäin pyöristäen (esim. 3,5 metrin yksittäinen tikas laskutetaan 4,0 metrinä).
Tarvitsemme tämän tiedot, jotta asennuskäynnille varaudutaan oikeilla kiinnitystarvikkeilla.

Huomioithan, että tietyille seinämateriaaleille (tiili, kevytbetoni, kevytsoraharkko, sandwich-elementti) kiinnityksestä veloitetaan lisähinta.
Värivalikoimaamme kuuluvat Rautaruukin RR-värisävyt.

AVATTAVA HÄTÄPOISTUMISTIKAS 3,0 M

• Avattava hätäpoistumistikas on ulkonäöltään hillitty ratkaisu pientalon hätäpoistumistieksi. Alumiinista valmistetut tikkaat ovat suljettuna koteloprofiilin sisällä, ja hätätilanteessa kotelo voidaan avata vapauttamalla sokka. Asennamme avattavia hätäpoistumistikkaita 3 metrin vakiopituudessa, jolloin ne sopivat useimpien 2-kerroksisten talojen hätäpoistumistieksi.

kpl
Valitse avattavien hätäpoistumistikkaiden määrä.
Tarvitsemme tämän tiedot, jotta asennuskäynnille varaudutaan oikeilla kiinnitystarvikkeilla.

Huomioithan, että tietyille seinämateriaaleille (tiili, kevytbetoni, kevytsoraharkko, sandwich-elementti) kiinnityksestä veloitetaan lisähinta.
Valitse alasvetovalikosta Rautaruukin RR-värisävy.

SIVUSIIRTYMÄTANKO

• Sivusiirtymätangot on asennettava ikkunan alapuolelle, mikäli palotikkaat asennetaan ikkunan viereen. Siirtymätankoja voidaan käyttää myös askelmina asentamalla ne päällekkäin.

metriä
Määrittele tarvittavien sivusiirtymätankojen yhteispituus. Mikäli tarvitset esimerkiksi ikkunan alle kaksi metrin pituista tankoa, merkitse yhteispituudeksi 2 metriä.

Huomioithan, että sivusiirtymätangoissa minimiveloitus on aina 1,5 metriä / yksittäinen siirtymätanko.
Värivalikoimaamme kuuluvat Rautaruukin RR-värisävyt.

Tarvitsemme tämän tiedot, jotta asennuskäynnille varaudutaan oikeilla kiinnitystarvikkeilla.

Huomioithan, että tietyille seinämateriaaleille (tiili, kevytbetoni, kevytsoraharkko, sandwich-elementti) kiinnityksestä veloitetaan lisähinta.
VANHAN SADEVESIJÄRJESTELMÄN PURKUTYÖ

• Halutessasi voit tilata vanhan sadevesijärjestelmän purkutyön Kourusetilta. Työ laskutetaan toteutuneen metrimäärän mukaisesti. Puramme ainoastaan vesikouruja, jotka on kiinnitetty puiseen otsalautaan ruuveilla tai nauloilla.

Halutessasi voit tilata vanhan sadevesijärjestelmän purkutyön meiltä.
metriä
Anna purettava metrimäärä.
metriä
Anna purettava metrimäärä.
metriä
Anna purettava metrimäärä.

    > >