AAA -luottokelpoisuus

Kattosillat

Kattosilta toimii kulkuyhteytenä seinä- tai lapetikkaan jatkeena katolla sijaitseville huoltokohteille, kuten esimerkiksi savupiipulle. Kouruset-kattosillat ovat kotimaisia laatutuotteita, jotka kestävät erinomaisesti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Kattosiltaprofiilissa on karhennettu pinnoite liukastumisriskin minimoimiseksi ja lumen läpäisykyky on hyvä. Kattosiltaa on helppo jatkaa tarvittavaan mittaan, sillä ritilöiden liitos onnistuu helposti ilman erillisiä liitoskappaleita. Kiinnitykseen käytetään samoja kannakkeita kuin lumiesteissä, jonka lisäksi kattosilta säädetään oikeaan kulmaan kaltevuudensäätölevyillä.

kattosilta

Tarvitsenko kattosillan?

Kattosiltaa koskevat samat määräykset kuin lapetikkaita ja seinätikkaita: katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä edellyttäville rakennusosille ja laitteille on oltava turvallinen ja helppokulkuinen katkeamaton kulkutie. Yli 1:8 (7°) kaltevalla katolla on käytettävä kattosiltaa, lapetikasta, kattoporrasta, askeltasoja tai jalkatukia. Yli 9 metriä korkeat rakennukset tarvitsevat lisäksi kiinnitysrakenteet turvaköysiä varten. Voit tutustua ympäristöministeriön asetukseen rakennuksen käyttöturvallisuudesta täällä.

Tekniset tiedot

  • Kattosiltaritilän materiaali 1,0 mm sinkitty rakenneteräs + jauhemaalaus
  • Kiinnikkeiden materiaali 2,0…2,5 mm sinkitty rakenneteräs + jauhemaalaus
  • Ritilän pituus 3000 mm ja käyntileveys 350 mm

Kattosillat asennettuna

Voit tilata kattosillat asennettuna Kourusetilta lähes koko Uudellamaalla sekä Lahden ja Hämeenlinnan kaupunkialueilla. Katso Kourubotti-palvelun kautta mitä kattosillan asennus maksaisi juuri sinun taloosi. Siirry Kourubottiin >>

Kattosillat tarvikkeena

Voit tilata kattosillat kätevästi asennusvalmiina paketteina verkkokauppamme kautta. Verkkokaupasta myytävien kattosiltojen standardipituus on 3 metriä. Toimitusaika on nopea, vain 1-5 arkipäivää vastaanotetusta tilauksesta. Toimituksen hinta on tilauksen koosta riippumatta aina 39,00 euroa kattaen koko Suomen.

Värit

Kattosillan väri valitaan yleensä katon värin mukaan. Yleisimmät RR-värisävyt ovat saatavilla suoraan varastostamme. Mikäli tarvitset erikoissävyä, esim. RAL, otathan yhteyttä myyntiimme. Sinkityn kattosillan valmistus on lopetettu (ei CE-merkintää), mutta sitä on edelleen rajoitetusti saatavilla varastostamme.

lumiesteet kattosillat värit

Takuu

Myönnämme kuluttaja-asiakkaille toimitetuille Kouruset-kattosilloille 50 vuoden teknisen takuun. Ammattirakennusliikkeille asennus- ja tuotetakuu määräytyy kulloinkin voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.

Kattosiltojen usein kysytyt kysymykset

Milloin kattosiltaa tarvitaan?

Kattosiltaa tarvitaan kulkuyhteydeksi yli 1:8 (7°) jyrkällä vesikatolla sijaitseville huoltokohteille, kuten savupiipulle. Kattosilta asennetaan aina lappeensuuntaista kulkua varten, kun taas lapetikkaalla noustaan lapetta ylöspäin.

Mitä tulee huomioida kattosillan suunnittelussa?

Kattosillan suunnittelussa parhaaseen lopputulokseen pääsee ottamalla huomioon vesikaton kulkureitit kokonaisuutena. Mikäli seinätikas on mahdollista asentaa rakennuksen päätyyn sopivaan linjaan savupiipun kanssa, voidaan kulkureitti savupiipulle järjestää suoralla kattosillalla. Tällöin seinätikas on huoltovapaa, sillä katolle kertyvä lumi ei pääse kuormittamaan tikasta. Huoltotöiden, kuten piipun nuohoamisen suorittaminen on vaivatonta suoralta piipun vierellä kulkevalta kattosillalta.

Kulkureittien sijoittelussa on huomioitava, että siirtymä seinä- tai lapetikkaalta kattosillalle tai kattosillalta huollettavalle kohteelle ei saa ylittää 300 mm.

Lisätietoja vesikaton kulkureittien suunnittelusta löydät tästä oppaasta:
Vesikaton kulkureittien suunnittelu

Kuinka kattosiltaa jatketaan pidemmäksi?

Kattosiltaa jatketaan limittäisliitoksella asettamalla kaksi poikittaispuolaa päällekkäin ja lukitsemalla liitos kahdella 8×16 mm kuusioruuvilla ja pultilla. Kattosiltoja hankkiessa jokaiseen limitykseen on huomioitava siis noin 50 mm limitysvaraa. Vastaavasti kattosiltoja on mahdollista lyhentää esimerkiksi rautasahalla tai käsisirkkelillä. Mikäli kattosiltaa lyhennetään, suosittelemme maalaamaan lyhennetyn pään esimerkiksi paikkamaalilla.

Kuinka kattotyyppi vaikuttaa kattosillan asennukseen?

Kattotyyppi vaikuttaa kattosillan kiinnitystapaan – jokaiselle erilaiselle katemateriaalille on suunniteltu kyseisellä katolle sopivat kiinnikkeet.

Erilaisilla profiilipelti- ja tiilikuviopeltikatoilla kiinnitys tapahtuu pellin läpi ruuvaamalla ruoteeseen. Tiivisteenä käytetään EPDM-kumitiivistettä ja ruuvina 7×50 mm LVI-ruuvia.

Kone- ja lukkosaumakatoilla kiinnitys tehdään puristusliitoksena saumaan. Tällä kiinnitystavalla vältetään turhien reikien tekemistä kattoon, mikä vähentää vuotoriskiä. Puristusliitos tehdään kattotyypin mukaisella kannakkeella ja vastaraudalla.

Tiilikatolla kiinnityksessä käytetään apupuuta, joka asennetaan kattosillan yläpuolella olevan tiilirivin alle. Kattokiinnikkeet ruuvataan kiinni apupuuhun 7×50 mm LVI-ruuveilla.

Huopakatoilla (bitumikatteet) käytetään huopakaton aluslevyjä, jotka asennetaan aluskermin ja pintakermin väliin. Mikäli kattosilta asennetaan jo valmistuneelle huopakatolle, asennetaan tuotteet käyttäen LVI-ruuveja ja EPDM-kumitiivistettä.

Tarkemmat kattomateriaalikohtaiset asennusohjeet löydät täältä.

Milloin kattosilta asennetaan luokan 2 mukaisesti?

Kattosillat on asennettava luokan 2 mukaisesti mikäli kattosiltaan halutaan liittää kiinnityspisteitä henkilökohtaisia turvavarusteita varten. Luokan 1 mukaan asennettuja kattosiltoja voidaan käyttää kulkutienä, ja luokan 2 mukaan asennettuja kattosiltoja voidaan käyttää lisäksi turvaköyden kiinnityspisteinä.

Tutustu asennusvalmiisiin kattosiltapaketteihin verkkokaupassamme:

Ostoskorisi

Toimitustapa

Vahvista valinta
Toimitus kohteeseen 1-5 arkipäivää

Tilauksesi toimitetaan kohteeseen viiden arkipäivän kuluessa tehdystä tilauksesta. Kuljetusyhtiö on sinuun yhteydessä puhelimitse tarkemman toimitusajankohdan sopimiseksi. Voit myös antaa kuljetusyhtiölle luvan toimittaa tavarat pihaan ilman kuittausta, jolloin sinun ei tarvitse olla paikalla vastaanottamassa lähetystä.

Pikatoimitus

Arkipäivisin kello 14 mennessä tehty tilaus toimitetaan pikatoimituksella kotiovellesi samana iltana kello 17–21 välillä. Kuljettaja on sinuun yhteydessä noin 30 minuuttia ennen suunniteltua toimitusta. Mikäli tilaat pikatoimituksella kello 14 jälkeen, viikonloppuna tai muuna pyhäpäivänä, toimitetaan tilaamasi tuotteet seuraavana arkipäivänä kello 17–21 välillä. Pikatoimitus on saatavilla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. Toimitusosoitteeseen on oltava katkeamaton maantieyhteys.

Nouto varastolta

Voit noutaa tilaamasi tuotteet varastoltamme Tuusulasta, osoitteesta Jusslansuu 5. Kun tilauksesi on kerätty valmiiksi, saat vahvistusviestin sähköpostitse. Noutovarastomme on avoinna arkisin kello 8:30 – 16:30.