AAA -luottokelpoisuus

Lapetikkaat / kattotikkaat

Lapetikkaat toimivat seinätikkaiden ja/tai kattosiltojen jatkeena turvallisten kulkuyhteyksien rakentamiseksi rakennuksen katolla sijaitseville huollettaville kohteille. Lapetikkaalla liikutaan aina lappeella ylöspäin, ja vastaavasti kattosiltaa tarvitaan liikuttaessa lappeen suuntaisesti vaakatasossa.

Kouruset Oy:llä on lähes 30 vuoden kokemus tikastuotteista ja asennamme niitä vuosittain sadoissa ammattirakennuskohteissa. Kuluttaja-asiakkaita ja pienrakentajia palvelemme tarviketoimituksin verkkokauppamme kautta, josta löydät markkinoiden laajimman lapetikasvalikoiman kilpailukykyisin hinnoin ja kotiovellesi toimitettuna.

lapetikkaat kattotikkaat

Tarvitsenko lapetikkaat rakennukseni katolle?

Lapetikkaita koskevat samat määräykset kuin kattosiltoja ja seinätikkaita: katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä edellyttäville rakennusosille ja laitteille on oltava turvallinen ja helppokulkuinen katkeamaton kulkutie. Yli 1:8 (7°) kaltevalla katolla on käytettävä kattosiltaa, lapetikasta, kattoporrasta, askeltasoja tai jalkatukia. Yli 9 metriä korkeat rakennukset tarvitsevat lisäksi kiinnitysrakenteet turvaköysiä varten. Voit tutustua ympäristöministeriön asetukseen rakennuksen käyttöturvallisuudesta täällä.

Turvallisuus ennen kaikkea

Standardit vaativat, että kiinteät tikkaat suunnitellaan tavalla, joka ehkäisee liukastumisen riskiä kaikissa sääolosuhteissa. Karhennetuilla puolilla varustettu Kouruset Pro -tikasjärjestelmä täyttää nämä vaatimukset.

Kouruset Pro -lapetikkaat on käynyt VTT:n valvonnassa hyväksytysti läpi vaativat staattiset ja dynaamiset testit ja niillä on CE-merkintä.

Lapetikkaiden mitoitus

Katolle rakennettavat kulkureitit kannattaa miettiä huolella: millaisilla erilaisilla kattotikkaan ja kattosillan yhdistelmillä kulkureitti on järkevintä toteuttaa sinun rakennukseesi? Lapetikkaan mitoitus määräytyy siis aina tapauskohtaisesti. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että siirtymä seinätikkaan / lapetikkaan / kattosillan / huollettavan kohteen välillä saa olla enintään 300 mm.

Materiaali

Kouruset Pro -tikasjärjestelmien osat valmistetaan korroosiosuojatusta teräksestä ja tikasrungot valmistetaan niittausmenetelmällä. Tikkaan puolissa on turvallisuutta parantava karhennus.

  • Tikkaiden runkomateriaalin ainevahvuus 1,25 mm
  • Paarteen mitat 25 x 45 mm
  • Puolaputken halkaisija 25 mm
  • Tikkaiden käyntileveys 400 mm
  • Askelmajako 300 mm

Asennus

Voit tilata lapetikkaat asennettuna Kourusetilta lähes koko Uudellamaalla sekä Lahden ja Hämeenlinnan kaupunkialueilla. Katso Kourubotti-palvelun kautta mitä lapetikkaiden asennus maksaisi juuri sinun taloosi.

Siirry Kourubottiin >>

Tarviketoimitus

Voit tilata lapetikkaat kätevästi asennusvalmiina pakettina verkkokauppamme kautta. Tikkaat toimitetaan maksimissaan 3 metriä pitkinä runkoina tilatun tikkaan pituudesta riippuen. Runkojen yhdistäminen on helppoa valmiiden supistusten ansiosta.

Toimitusaika on nopea, vain 1-5 arkipäivää vastaanotetusta tilauksesta. Toimituksen hinta on tilauksen koosta riippumatta aina 39,00 euroa kattaen koko Suomen.

Värit

Lapetikkaiden väri valitaan yleensä katon värin mukaan. Yleisimmät RR-värisävyt ovat saatavilla suoraan varastostamme. Mikäli tarvitset erikoissävyä, esim. RAL, otathan yhteyttä myyntiimme.

lumiesteet kattosillat värit

Takuu

Myönnämme kuluttaja-asiakkaille toimitetuille lapetikkaille 50 vuoden teknisen takuun.

Ammattirakennusliikkeille asennus- ja tuotetakuu määräytyy kulloinkin voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.

Tutustu asennusvalmiisiin lapetikaspaketteihin verkkokaupassamme:

Ostoskorisi

Toimitustapa

Vahvista valinta
Toimitus kohteeseen 1-5 arkipäivää

Tilauksesi toimitetaan kohteeseen viiden arkipäivän kuluessa tehdystä tilauksesta. Kuljetusyhtiö on sinuun yhteydessä puhelimitse tarkemman toimitusajankohdan sopimiseksi. Voit myös antaa kuljetusyhtiölle luvan toimittaa tavarat pihaan ilman kuittausta, jolloin sinun ei tarvitse olla paikalla vastaanottamassa lähetystä.

Pikatoimitus

Arkipäivisin kello 14 mennessä tehty tilaus toimitetaan pikatoimituksella kotiovellesi samana iltana kello 17–21 välillä. Kuljettaja on sinuun yhteydessä noin 30 minuuttia ennen suunniteltua toimitusta. Mikäli tilaat pikatoimituksella kello 14 jälkeen, viikonloppuna tai muuna pyhäpäivänä, toimitetaan tilaamasi tuotteet seuraavana arkipäivänä kello 17–21 välillä. Pikatoimitus on saatavilla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. Toimitusosoitteeseen on oltava katkeamaton maantieyhteys.

Nouto varastolta

Voit noutaa tilaamasi tuotteet varastoltamme Tuusulasta, osoitteesta Jusslansuu 5. Kun tilauksesi on kerätty valmiiksi, saat vahvistusviestin sähköpostitse. Noutovarastomme on avoinna arkisin kello 8:30 – 16:30.