AAA -luottokelpoisuus

Talven aiheuttamat tuhot omakotitalon tai mökin katolla – mitä on otettava huomioon?

Talven aiheuttamat tuhot omakotitalon tai mökin katolla – mitä on otettava huomioon?

Talven aiheuttamat tuhot omakotitalon tai mökin katolla – mitä on otettava huomioon?

Kevätaurinko paistaa ja nyt on oikea aika tarkistaa, onko runsasluminen talvi aiheuttanut vahinkoja talon katolla. Kuten tiedämme, Suomen vaihtelevat sääolosuhteet aiheuttavat omat haasteensa omakotiasujalle, joten talven jälkeen on syytä tarkistaa, että tikkaat, lumiesteet ja kattosilta eivät ole vaurioituneet ja että niiden kiinnikkeet ovat kestäneet lumen aiheuttaman kuormituksen. Yleensä vakuutusyhtiöt eivät korvaa lumen aiheuttamia vahinkoja, sillä lumen kertyminen ei ole ennalta arvaamaton tapahtuma, ja tästä syystä tilannetta kannattaa ehdottomasti seurata ja suorittaa tarvittavat huoltotoimenpiteet talven aikana.

Kuinka ikäviltä rahaa ja aikaa vieviltä vaurioilta voisi sitten välttyä? Kouruset Oy:n yrittäjä Marko Lähdesmäen mukaan talven läpi jatkuva seuranta voi pelastaa omakotiasujan monelta murheelta. Oleellista on seurata lumikuorman kertymistä katolla, ja jos se kasvaa silmämääräisesti liian suureksi, kannattaa ne pudottaa ajoissa. Lunta kannattaa jättää katolle n. 10 cm kerros, jotta katon pinta ei vaurioidu puhdistuksessa. ”On myös tärkeää ymmärtää, että lumiesteet eivät ole tarkoitettu lumen keräämiseen katolle, vaan ne ovat puhtaasti turvavaruste, jolla ehkäistään lumen putoamisen aiheuttamat henkilö- ja omaisuusvahingot” muistuttaa Lähdesmäki. Näin ollen myös lumiesteet on puhdistettava tarpeen vaatiessa.

Koska kattoturvatuotteet ovat nimensä mukaisesti turvavarusteita, niiden laadusta tinkiminen on viimeinen paikka missä kuluttajan kannattaa säästää. Kouruset Oy myy Pisko-kattoturvatuotteita ja sadevesijärjestelmiä, jotka ovat kotimaista huippulaatua ja niitä on testattu enemmän kuin standardit vaativat. Pisko-tuotteet on suunniteltu erityisesti kestämään Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa ja niiden asennus on turvallista ja helppoa. Kuten arvata saattaa, edellä mainituista syistä Pisko-tuotteet ovat asennusmäärältään selvä markkinajohtaja Suomessa.

Lähitulevaisuudessa tarjoamme lisää vinkkejä omakotiasujille, joten pysythän kuulolla!