AAA -luottokelpoisuus

Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteisiin kuuluvat turvallisuutta lisäävät ja katolla kulkemista helpottavat varusteet, eli lumiesteet, lapetikkaat ja kattosillat, sekä niihin saatavilla olevat turvavarusteet. Lumiesteillä estetään lumen ja jään putoaminen katolta, kun taas lapetikkaita ja kattosiltoja käytetään kulkuväylinä katolla sijaitseville huoltokohteille. Kattoturvatuotteiden riittävyydestä ja kunnosta on tärkeää pitää huolta, jotta asuminen on turvallista ja mahdollisimman vaivatonta.

Kattoturvatuotteet voit tilata kätevästi verkkokaupastamme, jolloin ne toimitetaan kotiovellesi muutamassa arkipäivässä ja kiinteään toimitushintaan 29,00 €.

Milloin kattoturvatuotteita tarvitaan?

Määräysten mukaan lumiesteet tulee asentaa katolle, kun sen jyrkkyys on 1:8 (7°) tai suurempi. Lumiesteet tulee asentaa sellaisiin kohtiin, joissa putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa ihmisille tai omaisuudelle, kuten rakennuksen lähellä olevien kulkuväylien, lasten leikkipaikkojen ja parkkipaikkojen kohdille.

Kulkureittien osalta määräykset sanovat, että katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä edellyttäville rakennusosille ja laitteille on oltava turvallinen ja helppokulkuinen katkeamaton kulkutie. Lapetikkaita ja kattosiltaa koskee sama sääntö katon jyrkkyyden suhteen, eli yli 1:8 (7°) jyrkällä katolla on käytettävä kyseisiä tuotteita. Lapetikasta käytetään kuljettaessa lapetta ylöspäin, kun taas kattosiltaa käytetään lappeen vaakasuuntaiseen liikkumiseen. Lisäksi yli 9 metriä korkeisiin rakennuksiin vaaditaan kiinnitysrakenteet turvaköysiä varten. Voit tutustua ympäristöministeriön asetukseen rakennuksen käyttöturvallisuudesta täällä.

Kattoturvatuotteiden hankinta ja asennus

Kattoturvatuotteiden hankinnassa on huomioitava katemateriaali, sillä kiinnitystapa vaihtelee tästä riippuen. Esimerkiksi saumatuille peltikatoille käytetään saumaan kiinni puristettavaa vastarauta, kun taas erilaisilla muotopeltikatoilla kiinnitys tehdään katteen läpi ruuvaamalla. Tiilikatolla taas hyödynnetään ylemmän tiilirivin alle kiinnitettävää apupuuta.

Huomioithan katolla sijaitsevien kulkureittien mitoituksessa, että siirtymät seinätikkaiden, lapetikkaiden, kattosiltojen ja huollettavien kohteiden välillä saa olla korkeintaan 300 mm.

Voit tutustua tarkemmin kattoturvatuotteiden hankintaoppaisiin täällä.

Kourusetin kattoturvatuotteet täyttävät kotimaiset vaatimukset

Kourusetin kattoturvatuotteet täyttävät kaikki kotimaiset vaatimukset ja ne on suunniteltu erityisesti suomalaisille katoille huomioiden vaihtelevat sääolosuhteemme.

Kattoturvatuotteiden materiaali

Valmistusmateriaalina kattoturvatuotteissa käytetäään sinkittyä rakenneterästä ja jauhemaalausta.

Tuotetakuu

Kuluttaja-asiakkaille toimitetuille kattoturvatuotteille myönnämme jopa 50 vuoden tuotetakuun. Ammattirakennusliikkeille asennus- ja tuotetakuu määräytyy kulloinkin voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.

Toimitus

Voit tilata tarvitsemasi kattoturvatuotteet kätevästi asennusvalmiina paketteina verkkokauppamme kautta. Toimitamme kattoturvatuotteet suoraan omasta varastostamme Tuusulasta 1-4 arkipäivän sisällä vastaanotetusta tilauksesta. Toimituksen hinta on tilauksen koosta riippumatta aina 29 euroa kattaen koko Suomen.

Kattoturvatuotteiden värivalikoima

Kattoturvatuotteiden väri valitaan yleensä katon värin mukaan. Yleisimmät RR-värisävyt ovat saatavilla suoraan varastostamme. Mikäli tarvitset erikoissävyä, esim. RAL, otathan yhteyttä myyntiimme. Huomaathan, että CE-merkinnän vaatimusten johdosta sinkittyä lapetikasta ei ole enää saatavilla.

lumiesteet kattosillat värit