AAA -luottokelpoisuus

Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteisiin kuuluvat turvallisuutta lisäävät ja katolla kulkemista helpottavat varusteet, eli lumiesteet, lapetikkaat ja kattosillat, sekä niihin saatavilla olevat turvavarusteet. Lumiesteillä estetään lumen ja jään putoaminen katolta, kun taas lapetikkaita ja kattosiltoja käytetään kulkuväylinä katolla sijaitseville huoltokohteille. Kattoturvatuotteiden riittävyydestä ja kunnosta on tärkeää pitää huolta, jotta asuminen on turvallista ja mahdollisimman vaivatonta.

Kattoturvatuotteet voit tilata kätevästi verkkokaupastamme, jolloin ne toimitetaan kotiovellesi muutamassa arkipäivässä ja kiinteään toimitushintaan 44,90 €.

Milloin kattoturvatuotteita tarvitaan?

Määräysten mukaan lumiesteet tulee asentaa katolle, kun sen jyrkkyys on 1:8 (7°) tai suurempi. Lumiesteet tulee asentaa sellaisiin kohtiin, joissa putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa ihmisille tai omaisuudelle, kuten rakennuksen lähellä olevien kulkuväylien, lasten leikkipaikkojen ja parkkipaikkojen kohdille.

Kulkureittien osalta määräykset sanovat, että katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä edellyttäville rakennusosille ja laitteille on oltava turvallinen ja helppokulkuinen katkeamaton kulkutie. Lapetikkaita ja kattosiltaa koskee sama sääntö katon jyrkkyyden suhteen, eli yli 1:8 (7°) jyrkällä katolla on käytettävä kyseisiä tuotteita. Lapetikasta käytetään kuljettaessa lapetta ylöspäin, kun taas kattosiltaa käytetään lappeen vaakasuuntaiseen liikkumiseen. Lisäksi yli 9 metriä korkeisiin rakennuksiin vaaditaan kiinnitysrakenteet turvaköysiä varten. Voit tutustua ympäristöministeriön asetukseen rakennuksen käyttöturvallisuudesta täällä.

Kattoturvatuotteiden hankinta ja asennus

Kattoturvatuotteiden hankinnassa on huomioitava katemateriaali, sillä kiinnitystapa vaihtelee tästä riippuen. Esimerkiksi saumatuille peltikatoille käytetään saumaan kiinni puristettavaa vastarauta, kun taas erilaisilla muotopeltikatoilla kiinnitys tehdään katteen läpi ruuvaamalla. Tiilikatolla taas hyödynnetään ylemmän tiilirivin alle kiinnitettävää apupuuta.

Huomioithan katolla sijaitsevien kulkureittien mitoituksessa, että siirtymät seinätikkaiden, lapetikkaiden, kattosiltojen ja huollettavien kohteiden välillä saa olla korkeintaan 300 mm.

Voit tutustua tarkemmin kattoturvatuotteiden hankintaoppaisiin täällä.

Kourusetin kattoturvatuotteet täyttävät kotimaiset vaatimukset

Kourusetin kattoturvatuotteet täyttävät kaikki kotimaiset vaatimukset ja ne on suunniteltu erityisesti suomalaisille katoille huomioiden vaihtelevat sääolosuhteemme.

Kattoturvatuotteiden materiaali

Valmistusmateriaalina kattoturvatuotteissa käytetään erikoisvahvaa sinkittyä rakenneterästä ja ne viimeistellään jauhemaalauksella.

Tuotetakuu

Kuluttaja-asiakkaille toimitetuille kattoturvatuotteille myönnämme jopa 50 vuoden tuotetakuun. Ammattirakennusliikkeille asennus- ja tuotetakuu määräytyy kulloinkin voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.
 

Toimitus

Voit tilata tarvitsemasi kattoturvatuotteet kätevästi asennusvalmiina paketteina verkkokauppamme kautta. Toimitamme kattoturvatuotteet suoraan omasta varastostamme Tuusulasta 1-4 arkipäivän sisällä vastaanotetusta tilauksesta. Toimituksen hinta on tilauksen koosta riippumatta aina 44,90 euroa kattaen koko Suomen.

Kattoturvatuotteiden värivalikoima

Kattoturvatuotteiden väri valitaan yleensä katon värin mukaan. Yleisimmät RR-värisävyt ovat saatavilla suoraan varastostamme. Mikäli tarvitset erikoissävyä, esim. RAL, otathan yhteyttä myyntiimme. Huomaathan, että CE-merkinnän vaatimusten johdosta sinkittyä lapetikasta ei ole enää saatavilla.

lumiesteet kattosillat värit

Kattoturvatuotteiden usein kysytyt kysymykset

Mistä kattoturvatuotteiden hinta muodostuu?

Kattoturvatuotteiden hintaan vaikuttaa luonnollisesti eniten asennettavien kattoturvatuotteiden määrä. Tarvittavien tuotteiden määrään vaikuttavat katon kaltevuus, materiaali sekä katolla olevien huollettavien kohteiden lukumäärä.

Lisäksi hintaan vaikuttaa tuotteiden toimitustapa; tarviketoimitus on luonnollisesti edullisempi kuin tuotteiden toimitus asennettuna. Kattoturvatuotteita vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myös valmistusmateriaaliin sekä tuotteen alkuperämaahan, sillä tuotteiden on täytettävä kaikki kotimaiset standardit ja vaatimukset

Kuinka kattoturvatuotteet tarkastetaan ja huolletaan?

Kattoturvatuotteiden kiinnitykset on tarkistettava joka kevät lumien sulettua katolta. Tarkistuksessa katsotaan, ettei kiinnike ole irronnut katteesta. Mikäli kiinnike on irronnut tai löystynyt, on syytä tarkistaa kattokiinnitysten lävistyskohtien tiiveydet. Mikäli kannakerautojen ruuvit ovat irronneet tai löystyneet, on ne kiristettävä tai uusittava.

Kattoturvatuotteet on puhdistettava joka kevät mahdollisista irtolehdistä ja muista roskista. On huolehdittava liiallisen lumikuorman puhdistamisesta rakenteiden ja kiinnityskohtien rasituksen minimoimiseksi.

Mikäli kiinnikeraudat on kiinnitetty katteen läpi pulteilla, on kolmen vuoden välein tarkistettava tiivisteiden kunto kannakerautojen ja katteen välissä. Tiiviste on uusittava tai kannakeraudan reunat kitattava, mikäli tiiviste on pirstoutunut, haljennut tai irronnut. Mahdollisessa kittauksessa tulee käyttää ulkokäyttöön soveltuvaa elastista tiivistemassaa.

Pintavaurioituneiden tuotteiden osalta voidaan sinkityt tuotteet paikkamaalata hopeamaalilla ja maalatut tuotteet rautaruukin värisävyillä. Maalattaessa tuote on pestävä puhtaaksi ennen maalausta. Näin varmistetaan maalin pysyvyys.

Vaurioituneet tai vialliset osat tulee uusia tai korjata mahdollisimman pikaisesti.

Kuinka kattoturvatuotteet kiinnitetään eri katemateriaaleille?

Erilaisille profiilipeltikatoille, kuten aalto- ja tiilikuviopeltikatoille, kattoturvatuotteet kiinnitetään pellin läpi poraamalla ruodelautoihin. Läpimenoreiät tiivistetään EPDM-kumitiivistenauhalla, joka takaa vuotamattoman ja aikaa kestävän lopputuloksen.

Lukko- ja konesaumatuille peltikatoille kattoturvatuotteet asennetaan saumoihin kiinni puristettavin vastaraudoin. Katteeseen ei tehdä turhia, vuotoriskin aiheuttavia reikiä.

Tiilikatolla kattoturvatuotteet kiinnitetään ylemmän tiilirivin alle asennettavaan 50×100 mm apupuuhun. Kiinnikkeiden yläpuolella olevat tiilet lovetaan, jottei kiinnike jää kannattelemaan tiiltä, mikä taas aiheuttaisi riskin tiilen murtumiselle.

Huopakatolla suositeltava asennustapa on käyttää huopakaton alusrautoja, jotka kiinnitetään alus- ja pintakermin väliin jo katon rakennusvaiheessa. Mikäli kattoturvatuotteet asennetaan jo valmistuneelle huopakatolle, ruuvataan kiinnikkeet pintakermin läpi ja tiivistetään EPDM-kumitiivistenauhalla.

Mitä tarkoittaa luokan 1 ja 2 mukaiset asennukset?

Rakennuksissa, joiden korkeus ylittää 9 metriä, on oltava kiinnitysrakenteet turvaköysiä varten. (Ympäristöministeriön asetus rakennuksen käyttöturvallisuudesta 1.1.2018). Standardi EN 516:2006 antaa kattosillalle kaksi eri asennusvaihtoehtoa, luokat 1 ja 2. Yli 2-kerroksisissa rakennuksissa asennus on aina luokan 2 mukainen. Tuotteet on mitoitettu kestämään 1,5 KN (n. 150 kg) suuruinen pistekuorma. Kattosilta asennetaan luokan 2 mukaisesti matalampaankin rakennukseen silloin kun kohteessa on tarve kiinnittää kattosiltaan henkilökohtaisia turvavarusteita.

Luokan 1 mukaisesti asennettua kattosiltaa ei voi käyttää putoamista vastaan tarkoitettujen henkilösuojainten kiinnitykseen. Luokan 2 mukaisesti asennettuun kattosiltaan voidaan kytkeä putoamista vastaan tarkoitettuja henkilösuojaimia.

Henkilökohtaisten turvavälineiden minimi kiinnitys-/käyttöväli kattosillalla on 3 metriä. Käytettäessä köysikiinnikettä, on suositeltavaa asentaa se vähintään 1,2 m päähän kattosillan päästä.

Putoamista vastaan tarkoitettujen henkilösuojainten, esim. turvaköysi tai turvakela, täytyy olla standardien (EN 353-2, EN 360) mukaisia.

Kiinteistön omistajan tulee tarkistuttaa luokan 2 mukaan asennetut kattoturvatuotteet ja henkilösuojaimet vuosittain valmistajan valtuuttamalla henkilöllä.

Ostoskorisi

Toimitustapa

Vahvista valinta
Toimitus kotiovelle 1-5 arkipäivää

Tilauksesi toimitetaan kotiovellesi viiden arkipäivän kuluessa tehdystä tilauksesta. Kuljetusyhtiö on sinuun yhteydessä puhelimitse tarkemman toimitusajankohdan sopimiseksi. Voit myös antaa kuljetusyhtiölle luvan toimittaa tavarat pihaan ilman kuittausta, jolloin sinun ei tarvitse olla paikalla vastaanottamassa lähetystä.

Pikatoimitus

Arkipäivisin kello 14 mennessä tehty tilaus toimitetaan pikatoimituksella kotiovellesi samana iltana kello 17–21 välillä. Kuljettaja on sinuun yhteydessä noin 30 minuuttia ennen suunniteltua toimitusta. Mikäli tilaat pikatoimituksella kello 14 jälkeen, viikonloppuna tai muuna pyhäpäivänä, toimitetaan tilaamasi tuotteet seuraavana arkipäivänä kello 17–21 välillä. Pikatoimitus on saatavilla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. Toimitusosoitteeseen on oltava katkeamaton maantieyhteys.

Nouto varastolta

Voit noutaa tilaamasi tuotteet varastoltamme Tuusulasta, osoitteesta Jusslansuu 5. Kun tilauksesi on kerätty valmiiksi, saat vahvistusviestin sähköpostitse. Noutovarastomme on avoinna arkisin kello 8:30 – 16:30.